RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

TRAIAN BĂSESCU SE ÎNTOARCE LA COTROCENI. Curtea Constituţională a invalidat referendumul

Curtea Constituţională a invalidat astăzi, cu 6 voturi la 3, referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, desfăşurat în  29 iulie. Decizia va fi comunicată Parlamentului care ia act de ea, după aceea Băsescu putând să revină oficial la Cotroceni.

Magistraţii au primit de la Guvern datele referitoare la numărul cetăţenilor înscrişi pe listele electorale după ce au fost actualizate, 34.654 de persoane fiind radiate. Totodată, potrivit cifrelor furnizate de Guvern, sunt peste 3 milioane de români cu drept de şedere în străinătate, iar 512.379 au cărţi de identitate expirate.Judecătorii Curţii Constituţionale sunt la a patra şedinţă în care este dezbătută problema referendumului pentru demiterea preşedintelui, termenul pentru luarea unei decizii fiind amânat de trei ori. Dacă iniţial CCR hotărâse ca verdictul să fie dat pe 12 septembrie, ulterior termenul a fost devansat pe 31 august şi 21 august.

sursa Gandul.ro

  

Citește și:{loadposition articlescategoryload}

Related posts

Mircea Diaconu, candidatul susținut de Pro România și ALDE, de vorbă cu pășcănenii!

Marius Parteni

Nicolae Ciucă, prima declarație după ce a fost desemnat premier: „Sper ca începând de joi să putem să ne apucăm serios de treabă”

Redacția

Provocare și atât! Candidata USR-PLUS nu a ajuns la dezbaterea propusă candidaților, pentru Primăria Pașcani!

Marius Parteni
Încarcă...