NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Marius Budăi: O majorare a pensiilor va avea loc de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat joi seara la Antena 3 că o majorare a pensiilor va avea loc de la 1 ianuarie 2023.

„Rata inflației pentru anul 2022 o să o cunoaștem abia la sfârșitul primului trimestru din 2023, de aia în legea 263, legea pensiilor, se spune că se merge pe o rată a inflației din anul 2021 care era mult mai mică decât ce este acum. Nu vreau să intru în cifre, pentru că nu vom face acest lucru. Nu vom merge pe o majorare mai mică. Vom încerca și facem extrem de multe simulări să vedem cum ne descurcăm și cum ne așezăm și cu siguranță va fi o majorare a pensiilor, aşa cum a spus Marcel Ciolacu, de la 1 ianuarie 2023″, a declarat Marius Budăi, joi seară, la Antena3.

Ministrul a mai spus că de câte ori a fost PSD la guvernare nu s-a pus niciodată problema unor măsuri de austeritate, de înghețare de venituri.

Advertisements

„Noi acum, din păcate, suntem într-o situație și, atenție, nu spun o situație grea că să scuz ceva. Nu! Suntem într-o situație în care suntem puşi în postura să facem ceva ce noi am fi vrut să facem altfel.

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Reportaj AFP: În Kupiansk, rușii se chinuie să mai reziste în câteva locuri / Locuitorii, prinși între focuri

Redacția

Un băiat în vârstă de 16 ani s-a înecat în râul Siret

Redacția

Rezoluţie dedicată României în Congresul SUA: legislativul american a marcat aniversarea de 25 de ani a Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site