RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Toate funcţiile de conducere din educaţie vor fi ocupate prin concurs

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat, joi, la Suceava că vrea ca până la 1 septembrie 2015 toate funcţiile de conducere din sistemul de educaţie să fie ocupate prin concurs. Primele concursuri se vor desfăşura începând cu luna ianuarie.

Remus Pricopie a declarat, într-o conferinţă de presă, că din ianuarie vor începe concursurile pentru ocuparea funcţiilor de inspectori şcolari, inspectori şcolari generali şi inspectori şcolari generali adjuncţi, apoi vor urma concursurile pentru posturile de director şi director adjunct din licee, iar în final vor fi organizate concursuri pentru funcţiile de conducere din şcoli, grădiniţe, cluburi şcolare şi sportive.

El a precizat că în sistemul de educaţie sunt peste 10.000 de funcţii de conducere care vor fi ocupate prin concurs și a explicat că nu au putut fi organizate concursuri pentru funcţiile de conducere din unităţile de învăţământ preuniversitar întrucât consiliile de administraţie ale acestora funcţionau după vechea lege şi nu se puteau constitui după Legea 1/2011.

  

Ministrul Educaţiei a mai spus că o altă prevedere a Legii 1/2011 precizează că o şedinţă a consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ nu se poate desfăşura dacă nu întruneşte un cvorum de două treimi.

El a subliniat că ultimele concursuri s-au organizat în sistemul de educaţie în perioada în care era secretar de stat în minister şi preşedinte al Comisiei de Dialog .

“Iată, după şapte ani, sunt iar în situaţia de a declanşa concursurile în învăţământ şi cred că vom face un lucru bun”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Remus Pricopie a participat, joi, la Suceava la festivitatea de deschidere a lucrărilor celui de-al 34-lea congres al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România – AGIRo, care se va desfăşura până în 28 august la Suceava, Cernăuţi, Chişinău şi Eforie Sud.

sursa stiriledigi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Related posts

Edu.ro Bacalaureat 2019 – Probele scrise la Bac încep pe 1 iulie

Redacția

Șase elevi de la Colegiul „Sadoveanu” au vizitat Republica Cehă în cadrul unui proiect Erasmus (Foto)

Redacția

Concursul “Prin teatru spre educație”, i-a adus Trupei Millo premiul al II-lea

Teona Gherasim
Încarcă...