RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Țigări de contrabandă descoperite într-o mașină la Moțca. Șoferul nu a oprit la semnalele polițiștilor, apoi a abandonat autoturismul

Țigări  de contrabandă depistate de polițiștii pășcăneni într-un autoturism. Aceștia au găsit în autovehicul 136.800 țigarete susceptibile a proveni din contrabandă.

  

La data de  19 noiembrie a.c., în jurul orei 21.00,  poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Paşcani  au efectuat semnal regulamentar deoprire şoferului unui auto care se deplasa dinspre Moţca către mun. Iaşi. Conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţiştilor, continuându-şi deplasarea, apoi a părăsit autoturismul şi s-a îndreptat spre râul Moldova, prin curtea unei locuinţe. În  habitaclul autoturismului abandonat,  pe bancheta spate şi în portbagaj, au fost găsite mai multe pachete cu ţigări, susceptibile a proveni din contrabandă. Autoturismul şi   cele 136.800 ţigarete de contrabandăau fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

 În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „colectarea, deţinerea,producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal , cunoscând că acestea provin din contrabandă, sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, faptă prev. şi ped. de Legea nr.86/2006, privind Codul Vamal, iar cercetările continuă în vederea identificării autorilor, tragerii acestora  la răspundere penală şi stabilirea cu certitudine a prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului şi recuperarea acestuia . 

IPJ Iași

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

L-AŢI VĂZUT ?

Redacția

Agenții de Poliție pot avea tatuaje, doar dacă sunt acoperite în întregime de uniformă

Redacția

Atenţie şoferi, se trasează marcaje rutiere pe ruta Paşcani – Moţca

Teona Gherasim
Încarcă...