RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Textele generate cu Inteligență Artificială au ajuns până și în revistele științifice

În februarie, un penis de șobolan generat de Inteligența Artificială (AI) a reușit să se strecoare într-un articol din revista Frontiers in Cell and Developmental Biology, care ulterior a fost retras. Acum, această stranie catastrofă pare să fie doar unul dintre exemplele unei probleme mai persistente care se pregătește să erupă în literatura științifică: textele generate de AI.

Revistele se află în prezent într-o situație delicată în ceea ce privește modul cel mai bun de a răspunde la cercetătorii care folosesc instrumente AI generative populare, dar factologic discutabile, pentru a ajuta la redactarea manuscriselor sau la producerea de imagini. Detectarea utilizării AI-ului nu este întotdeauna ușoară, dar un nou raport de la 404 Media arată ceea ce par a fi zeci de articole publicate în care au fost folosite textele generate de AI, ascunse la vedere. Ce anume le-a dat de gol? Expresiile generate de calculator care sunt des folosite.

404 Media a căutat fraza generată de AI „După ultima mea actualizare de cunoștințe” în baza de date publică a Google Scholar și a găsit 115 articole diferite care păreau să se fi bazat pe copierea și lipirea rezultatelor modelelor AI.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

FIFA a dezvăluit cele 16 orașe care vor găzdui meciurile Cupei Mondiale din 2026 organizată în SUA, Mexic și Canada

Redacția

Linia de înaltă tensiune de la centrala Zaporojie a fost repusă în funcțiune. Reactoarele rămân oprite

Redacția

VIDEO Cum a fost la Neversea: Număr mai mare de participanți decât anul trecut, în ciuda frigului și a ploii/ Aproape orice gen de muzică, scene noi și demonstrații cu inteligență artificială (galerie foto)

Redacția
Încarcă...