NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Teste pentru coronavirus la Spitalul de Infecţioase din Iaşi

Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“ va putea identifica şi diagnostica eventualele cazuri de coronavirus, alături de alte patru spitale din ţară, conform unei decizii luate la nivelul Ministerului Sănătăţii (MS).

Pe data de 22 ianuarie a fost întrunit un comitet interministerial pentru „monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus“, care a fost format din specialişti sub coordonarea miniştrilor din Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Astfel, pentru a putea identifica cât mai rapid eventualele cazuri, au fost achiziţionate teste de diagnostic recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru unităţile medicale specializate din Iaşi, Timişoara, Constanţa, Cluj şi Bucureşti.

„Unităţile medicale desemnate să preia cazurile sunt spitalele de boli infecţioase din Iaşi, Timişoara, Constanţa, Cluj, iar în Bucureşti – Institutul Naţional de Boli Infecţioase «Matei Balş» şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale «Victor Babeş». Personalul din toate UPU/CPU/camere de gardă vor avea obligaţia ca pe tot parcursul serviciului să poarte echipament de protecţie specific (mască şi mănuşi). Unităţile sanitare au obligaţia să asigure personalului substanţele dezinfectante pentru mâini şi pentru suprafeţe în cantităţi suficiente. Primele cazuri suspecte vor fi dirijate către INBI «Matei Balş», unde vor fi izolate pentru asistenţă de specialitate (izolare, diagnosticare şi tratament)“, au precizat reprezentanţii MS.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

La Iaşi, gripa sezonieră ucide mai ceva decât noul coronavirus

Redacția

Spitale fără electricitate la Iași! Un bărbat s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune și a amenințat că se sinucide (VIDEO)

Redacția

Care este situaţia, la nivelul judeţului Iaşi, a persoanelor care au călătorit în zonele de risc

Redacția
Încarcă...