RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Test de cultură generală. Unde este ziua mai lungă decât anul?

Mulți oameni se plâng de durata interminabilă zilelor, în special a celor de Luni, dar există un loc unde ziua este mai lungă decât anul. Care este acesta?

Unde este ziua mai lungă decât anul? Pe planeta Venus!

Planeta Venus se învârte în jurul Soarelui la fiecare 224,7 zile pământești, dar are nevoie de 243 de zile pământești pentru a face o rotație completă în jurul propriei axe, ceea ce face ca anul său să fie mai scurt decât ziua, conform Britannica.

Unde este ziua mai lungă decât anul?

  

Venus este a doua planetă majoră de la Soare. Numele său provine de la zeița romană Venus, fiind, după Lună, cel mai strălucitor obiect natural de pe cerul nopții.

Venus se apropie mai mult de Pământ, aproximativ 42 de milioane de kilometri, decât oricare altă planetă. Orbita sa în jurul Soarelui este aproape circulară, la o distanță de aproximativ 108 milioane de kilometri, și durează 225 de zile; rotația sa, în mișcare retrogradă, durează și mai mult (243 de zile).

Văzută de pe Pământ, planeta Venus suferă schimbări de fază similare cu cele ale Lunii,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Justiție în vreme de război

Redacția

Ce spunea Iohannis în cartea „Pas cu Pas”: „Președintele nu poate să iasă și să facă afirmații depreciative la adresa unei întregi caste profesionale”

Redacția

India se pregăteşte de găzduirea summitului G20: După mahalale şi maimuţe, New Delhi elimină câinii vagabonzi de pe străzi

Redacția
Încarcă...