RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Termen limită pentru cererea subvenţiilor în agricultură

Fermierii ieşeni au termen până pe 15 mai să depună cererile de subvenţii europene la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Iaşi.

 

 

  

Conducerea APIA Iaşi a declarat că se lucrează inclusiv în zilele de de sâmbătă şi duminică, program normal de lucru, pentru a veni în sprijinul fermierilor. Mai mult, există şi mijloace de transport puse la dispoziţie pentru cei care nu au posibilitatea deplasării, astfel încât plaja fermierilor eligibili să fie una extinsă. „Până la data de 15 mai aşteptăm fermierii să vină la centrele locale şi la centrul judeţean APIA. Lucrăm sâmbăta şi duminica în program normal şi rugăm pe această cale autorităţile locale să elibereze adeverinţele în termen urgent pentru ca fermierii să poată să-şi depună cererea de plată. Subvenţiile se dau pentru toţi fermierii care utilizează teren şi au animale. Dacă fermierii au nelămuriri îi rugăm să apeleze la specialiştii de la centrele locale şi cel judeţean. Este foarte important ca atunci când vine la noi, fermierul să aibă eliberată adeverinţa de la primărie cu extras de cont bancar şi copie după buletin. Dacă ne menţinem pe calendarul stabilit, sperăm ca la 1 octombrie să dăm plăţile în avans iar de la 1 decembrie să efectuăm primele plăţi”, a declarat Constantin Stafie, director executiv adjunct al APIA Iaşi.

Conform criteriilor menţionate de conducerea APIA Iaşi, pentru sectorul vegetal, fermierii trebuie să aibă deţină minim un hectar de teren iar pentru sectorul zootehnic, minim trei capete la taurine, 25 capete pentru caprine şi minim 50 capete pentru ovine. 

 

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Related posts

Programul transportului public, în zilele de 30 noiembrie – 1 decembrie (DOC)

Răzvan Grecu

Un deputat PD-L cere înfiinţarea Poliţiei Animalelor

Redacția

Șefii Prefecturii vor ține audiențe la Pașcani pe data de 27 august

Redacția
Încarcă...