RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt diversNațional

Tenis: Cele mai mari surprize din istoria recenta a turneelor de Grand Slam

Patru atleți – Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Serena Williams – au strâns împreună 81 de titluri de Mare Șlem împreună și în mod normal erau mari favoriți să își câștige meciurile la astfel de turnee, mai ales în prima săptămână de concurs.

Cele mai mari surprize din primele runde

Nu este niciodată plăcut pentru organizatorii unui turneu sau pentru cei care și-au cumpărat bilete în avans să rămână foarte devreme fără una dintre marile vedete.

Pariorii însă cu ”nas” pentru astfel de surprize ar spune însă altceva.

Novak Djovic, eliminat de Denis Istomin la AO 2017 (runda a 2-a)

Denis Istomin era pe locul 117 ATP și a primit un wildcard pentru a juca la Australian Open în 2017.

În turul al doilea îl aștepta Novak Djokovic, câștigător a cinci din ultimele 6 turnee, la acea vreme, și deținătorul trofeului totodată.

  

Meciul s-a desfășurat timp de două ore în scenariul ”normal”, cu Novak Djokovic câștigător al primelor două seturi.

Cota la victorie pentru Istomin era – o spune Constantin Mazilescu, expert de pariere, al cărui profil îl puteți vizualiza aici – de 31.00. Cu alte cuvinte pentru 1 leu pariat încasai 31.

Istomin a întors meciul și a câștigat în cinci seturi.

Sergiy Stakhovsky l-a eliminat pe Federer în turul doi la Wimbledon 2013

Stakhovsky nu avea nicio victorie în fața unui jucător de top 10 și pe iarba de la All England Club părea să fie o căprioară în bătaia puștii.

Federer era campionul în exercițiu, după succesul din 2012 și nimeni nu se gândea la o asemenea surpriză, mai ales că elvețianul venea după 36 de calificări consecutive măcar în ”sferturi” la turneele de Grand Slam.

Această serie a fost oprită abrupt, cu 3-1 la seturi de Stakhovsky, locul 116 mondial, dar l-a și ușurat pe un parior ghinionist (sau prostuț) 100 de mii de euro, sumă riscată pentru un profit potențial de doar 1000 de euro – ceea ce ne duce cu gândul la pariuri online paysafecard.

Cote:

  • Roger Federer – 1.01
  • Stakhovsky – 46.50

Steve Darcis l-a trimis acasă pe Rafael Nadal în turul 1 la Wimbledon 2013

Ca și cum eliminarea lui Roger n-avea să fie suficientă pentru acea ediție, Nadal a fost eliminat pentru prima dată în carieră în turul 1 al unui turneu de Grand Slam.

Darcis se afla cu 130 de locuri mai jos în ierarhia mondială, cu Nadal fiind desemnat al 5-lea cap de serie.

La acea vreme, belgianul devenea cel mai slab clasat tenisman care îl învingea pe Rafael Nadal la un turneu de Mare Șlem.

Cote:

  • Rafael Nadal  – 1.00
  • Stakhovsky – 47.00

Cele mai mari surprize din fazele finale ale unui Grand Slam 

Înfrângerile marilor favoriți în fazele finale sunt mai puțin șocante, dar două astfel de evenimente rămân memorabile probabil și pentru semnificația aparte a celor doi pierzători.

Serena Williams, eliminată de Roberta Vinci în semifinale US Open 2015 

În 2015, Serena era numărul 1 mondial și mai avea nevoie doar de acest titlu pentru a reuși câștigarea tuturor celor patru turnee de Mare Șlem în același an, performanță ce nu mai fusese realizată din1988, de la Steffi Graf.

Williams câștigase Australian Open, Roland Garros și Wimbledon în 2015 și ajunsese în semifinale cu mare ușurință, unde a întâlnit-o pe Roberta Vinci.

Vinci deja marcase o performanță – a devenit cea mai în vârstă jucătoare care intra pentru prima dată într-o semifinală de Grand Slam.

Mai mult, Williams o învinsese pe Vinci cu doar câteva săptămâni înainte, la Rogers Cup în Toronto și nu pierduse vreun set vreodată în meciurile cu italianca.

Serena a condus în semifinală cu 2-0 în setul decisiv, însă Vinci a revenit și a câștigat – era locul 43 mondial.

Robin Soderling l-a învins pe Nadal la Roland Garros în turul 4 

Nu întâmplător considerat cel mai mare jucător din toate timpurile pe zgură, Nadal are acum, în 2021, 100 de meciuri câștigate la Openul Franței și doar două înfrângeri.

Are 13 titluri câștigate la singurul turneu de Mare Șlem pe zgură, incluzându-l și pe cel din 2020, reușind incredibila performanță de a lua patru dintre aceste 13 trofee fără să piardă vreun set (2008, 2010, 2017 și 2020).

Prima înfrângere a lui Nadal la Roland Garros a venit în 2009, în fața lui Robin Soderling, după ce câștigase precedentele 4 ediții, începând cu 2005.

Mai mult, Nadal era numărul 1 mondial și era marele favorit la câștigarea turneului mult înainte de începerea acestuia.

Robin Soderling l-a învins cu 3-1 (6-2, 6-7, 6-4, 7-6), detonând o bombă pe arena Philippe Chatrier din Paris.

Victoria lui Soderling este considerată până în prezent una dintre cele mai mari ale tenisului.

Cote:

  • Rafael Nadal – 1.01
  • Robin Soderling  – 49.00

Related posts

Roberta Metsola, vizită la București: Întâlnire cu Klaus Iohannis și discurs în Parlament

Redacția

Simonis, despre scandalul Coaliției din Timiș: În 2020, PNL a luat de la PSD opt primari. Atunci nu se numeau transferuri golăneşti?

Redacția

Gheorghe Flutur vrea reînființarea Mitropoliei Bucovinei, cu sediul la Suceava: ”Mă rog la bunul Dumnezeu să prind eu vremea în viață când se va reface Mitropolia Bucovinei”

Redacția
Încarcă...