NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Taxa pe stâlp va fi plătită de consumatori

Introducerea taxei pe stâlp va duce la scumpirea energiei. O spune chiar Gabriel Dumitraşcu, şeful privatizărilor din Departamentul pentru Energie, care susţine că, în final, consumatorii sunt cei care vor suporta noul bir pus de Guvern companiilor.

 „Din acest punct de vedere nu cred că un potenţial investitor ar fi deranjat de această perioadă până şi-ar recupera investiţia sau ar fi recunoscută investiţia în tarif. Discutând de suportabilitatea consumatorilor va fi un efect, se anticipează deja o creştere de 1-2% anul următor faţă de tarifele din acest an”, a declarat Gabriel Dumitraşcu.

Practic, autorităţile au confirmat că taxa pe stâlp pusă companiilor va fi suportată de consumatori prin majorarea tarifelor.

Nu e singura majorare pe care o vor suporta consumatorii casnici. De la 1 iulie creşte preţul la gaze naturale, o altă majorare urmând să aibă loc la 1 octombrie. Astfel, preţul gazelor naturale va creşte în total cu 5 procente.

sursa digi24.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Situație alarmantă în județ: munca la negru prinde din nou aripi în rândul firmelor locale

Redacția

Locotenentul scafandru spune că nu are legătură cu falimentul firmei de păcănele

Redacția

Avertisment dur din partea Comisiei Europene pentru Parlamentul României: CE cere Parlamentului să „regândească” modificarea Legilor justiţiei si a Codurilor penale şi avertizează cu privire la pericolul regresării

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site