NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Taxă de salubrizare pentru pășcănenii care nu încheie contracte. Angajații societății trec la întocmirea listelor celor care se sustrag

Conducerea societății de Salubritate din municipiul Pașcani a luat primele decizii după dezbaterea publică organizată, pe marginea taxei de salubritate. 

 

Angajații societății vor demara o nouă acțiune de informare a populației pentru a încheia contracte, în caz contrar ei urmând a suporta amenzile ce vor fi aplicate de Poliția Locală. Angajații societății vor întocmi liste cu acele persoane care refuză încheierea contractelor. 

  

“Ca primă măsură, în urma dezbaterii care a avut loc ieri pentru stabilirea taxei de salubritate pe care am propus-o noi la nivelul municipiului Pașcani, va fi reluarea listelor cu străzi și cu numerele de străzi unde sunt persoane care nu au contracte. Vom da aceste liste casierilor încasatori care oricum merg pe teren cu facturile și vom încerca din nou să încheiem contracte la aceste adrese care nu au în acest moment. Dacă se refuză în continuare încheierea acestor contracte cu operatorul de salubritate, vom face o notificare către Poliția Locală, așa cum prevede legea, ca ei să ia măsurile legale”, ne-a declarat Eduard Dumea, directorul societății Ecosalubritate.

După dezbaterile eșuate de ieri pe marginea proiectului taxei de salubritate, acesta a anunțat că va veni cu o nouă propunere. El va propune legislativului local aprobarea unei taxe pentru persoanele care nu au contract.  

Advertisements

Legat de proiectul pe care l-am propus încă din luna mai 2013,  am văzut ieri inadvertențele apărute și decizia de a nu se pune pe masa consilierilor, iar în aceste condiții nu văd viabilitatea astfel încât m-am gândit la un alt proiect pentru taxa de salubrizare pentru cei care nu au contract, așa cum ne-a impus și Curtea de Conturi în urma controlului din luna decembrie”, a mai adăugat Dumea.

Această taxă ar urma să fie achitată la Serviciul de Finanțe Publice Locale. O asemenea taxă ar fi cu mult mai mare decât se achită acum pentru o persoană.

Advertisements

Reamintim faptul că directorul societății, Eduard Dumea, a prezentat motivele pentru care este necesară înființarea taxei de salubritate. Primul ar fi acela că odată instituită taxa ar fi plătită de toți locuitorii municipiului, nu doar de jumătate dintre aceștia cum se întâmplă la acest moment. Taxa ar rămâne la același tarif, cât achită acum cetățenii și anume 8.05 lei pe persoană. Cei care ar plăti-o în integralitate până la 31 martie 2015 ar urma să beneficieze de o bonificație de 10%.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cele două fețe ale primarului Dumitru Pantazi: Cum își schimbă acesta declarațiile şi face jocul celor de la ApaVital!

Răzvan Grecu

Anvelopați de promisiuni! Programul de reabilitare a blocurilor, abandonat din nepăsarea șefilor Primăriei Pașcani (DOC)

Marius Parteni

Proiect de hotărâre privind somarea ApaVital cu privire la achitarea redevenței la zi

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site