NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Tătaru: Ritmul de îmbolnăvire pe care îl avem în acest moment este un ritm stabil

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că ritmul îmbolnăvirilor la nivel naţional este unul care se menţine constant, în jurul a 300 de noi cazuri zilnic, însă România nu a depăşit vârful pandemiei provocate de SARS-CoV-2. Tătaru afirmă că regulile care vor trebui respectate după ridicarea stării de urgenţă vor fi puse în dezbatere publică în viitorul apropiat.

“Este un ritm care se menţine de o săptămână. (…) Mizăm în continuare pe aceeaşi respectare a distanţării sociale, dar mai ales a regulilor de igienă. Ritmul pe care îl avem în acest moment este un ritm stabil, dar trebuie să urmărim focarele care se nasc în acest moment. (…) Rămâne ca evaluarea din această săptămână a INSP şi a Ministerului Sănătăţii să ne redea o imagine a stării în care ne aflăm”, a declarat Nelu Tătaru, joi seară, la B1 Tv. 

Acesta a spus că sunt focare în căminele de vârstnici, dar şi în rândul cadrelor medicale, dar că prin anchete epidemiologice “bine făcute” acestea pot fi ţinute sub control. Ministrul Sănătăţii a adăugat că la fiecare 14 zile se va face o nouă evaluare cu privire la situaţia epidemiologică.  Nelu Tătaru a mai spus şi că regulile care vor trebui respectate după data de 15 mai vor fi puse în dezbatere publică în viitorul apropiat, însă acestea vor prevedea protocoale privind menţinerea regulilor de igienă şi distanţarea socială.

Nelu Tătaru a afirmat, referindu-se la posibilitatea românilor de a pleca în vacanţă în această vară, că “într-o primă fază a relaxării după 15 mai nu discutăm de restaurante”.

“Avem un moment pe care trebuie să-l gestionăm, încă nu am trecut de vârful pandemiei în România”, a mai spus el. În ceea ce priveşte echipamentele şi materiale sanitare, Tătaru a spus că autorităţile nu au avut timpul de a-i întreba pe foştii guvernanţi de ce stocurile de materiale sanitare erau lipsă, existând materiale doar în depozitele Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, unde s-au făcut stocuri pentru gestionarea unei eventuale epidemii de Ebola.

”Pentru o lună, o lună şi jumătate, chiar avem materiale, avem şi în depozite”, a mai spus Tătaru, referindu-se la stocurile de materiale sanitare.

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

În stare gravă după ce a căzut din tei de la 6 metri

Răzvan Grecu

Pacientă de la „Socola“ scoasă de pompieri din fântâna spitalului

Redacția

Ceața, un pericol nebănuit

Redacția
Încarcă...