NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Tarantule mari în pădurile Iașului

În ultima perioadă, ieșenii au surprins în imagini păianjeni de mari dimensiuni în zonele forestiere din jurul Iașului. Biologii spun că este vorba despre păianjenul lup, cel mai mare ca dimensiune din România. Această specie este inofensivă în ciuda mărimii pe care o are, însă specialiștii spun că oamenii ar trebui să evite pe cât posibil interacțiunea cu păianjenii.

Păianjenii lup sunt vânători ageri și iuți, cu o vedere dezvoltată. În prezent familia cuprinde 200-300 de specii. În ultima perioadă, păianjenii au fost observați în mai multe zone din Iași, oamenii fiind impresionați și speriați totodată de mărimea lor.

„Nu este o specie periculoasă pentru om decât daca ai strânge-o în mână, de exemplu, sau dacă ți-ar intra în încălțăminte și tu ai încerca să te încalți. În momentul acela ar putea să te muște și mușcătura este destul de dureroasă, dar nu mortală. Într-adevăr, în luna septembrie -octombrie, numărul de specimene observate este mai mare decât în alte perioade din an, pentru că în aceasta perioadă indivizii își părăsesc găurile în care locuiesc și atunci sunt mai observabili”, a spus Lucian Fusu, profesor la Facultatea de Biologie, UAIC.

Păianjenul lup este cel mai mare din mai multe țări europene și se poate găsi atât în Austria, cât și în Mongolia.

Advertisements
  

„Acest păianjen nu o să îl găsim într-o cultură agricolă, într-un lan de grâu sau de porumb. Într-un imaș, pășune, poiană mare, de exemplu. Ar trebui un comportament pacifist. Nu ne fac rău, nu le facem rău”, a mai spus Lucian Fusu, profesor la Facultatea de Biologie, UAIC.

Advertisements

Păianjeni-lupi posedă venin toxic pentru insecte, dar este inofensiv pentru oameni. Totuși, mușcăturile lor pot cauza dureri, inflamații și mâncărimi.

tele m

Advertisements
Advertisements

Related posts

Agricultorii din Iasi scad preturile la legume

Redacția

Douăzeci şi două de persoane refuză să stea în carantină într-o localitate din Iaşi

Oana Cordoneanu

Medicii sunt în alertă! Aproximativ 90 la sută din numărul noilor infectări din județul Iași reprezintă pacienți cu noua tulpină Delta

Redacția
Încarcă...