NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Tabăra de sculptură – inoportună şi prea scumpă pentru Paşcani

Costurile şi lipsa bugetării au făcut ca o tabără de sculptură să nu poate avea loc în această vară la Paşcani. Consilierii locali au refuzat să aprobe organizarea Simpozionului Naţional Studenţesc de sculptură Formă şi expresivitate, pe motiv că sumele alocate pentru finanţarea acestuia sunt foarte mari şi nici măcar nu sunt bugetate.

 

 

  

Iniţiatorul proiectului a fost primarul Dumitru Pantazi, iar conform materialelor depuse la mapa consilierilor locali, la Paşcani ar fi trebuit să se deplaseze un număr de 12 studenţi.

 Aceştia urmau să stea în municipiu o lună de zile, perioadă în care ar fi realizat 12 sculpturi. Operele de artă rezultate ar fi urmat să rămână în patrimoniul municipiului.

Primăria trebuia să scoată din conturi pentru această tabără, suma de 80.000 lei, din care erau asigurate transportul, cazarea şi o parte dintre uneltele necesare actului de creaţie.

Aleşii locali au considerat că suma alocată este foarte mare, şi că priorităţile Paşcaniului sunt altele.

„Peste tot sunt buruieni şi noi punem statui„, a punctat Claudiu Bodoaşcă. Un alt consilier local, Leonard Ursu consideră că proiectul e bun, dar  „banii nu sunt bugetaţi şi am putea să îl aprobăm pentru la anul”.

În replică, viceprimarul Gabriela Nedelcu a susţinut că proiectul este unul important pentru municipalitate şi că această oportunitate nu trebuie ratată.

În discuţii a intervenit şi consilierul local Sorin Olariu, care a reamintit conducerii Primăriei că „A mai fost o astfel de tabără, în trecut, şi am rămas cu nişte opere de artă, abandonate în faţa fostului Club al Copiilor”.

Dumitru Pantazi, iniţiatorul proiectului, a transmis aleşilor locali următoarele: „Cultura costă bani şi nu aduce bani, ci beneficii de ordin moral”.

Liderul PNL, Marius Pintilie, i-a atras atenţia viceprimarului Gabriela Nedelcu că, deşi pare interesată de  cultură,  ignoră faptul că statuia lui Sadoveanu, din parcul municipal, a rămas fără cap.  

 

La vot, lucrurile s-au clarificat. În cele din urmă, proiectul a fost respins, primind opt voturi pentru şi 10 abţineri. Codrin Toma şi Leonard Ursu de la PSD au considerat că proiectul nu este oportun, de aceeaşi părere fiind şi consilierii PNL, dar şi Sorin Olariu de la PMP.

Advertisements

Related posts

Modificări pe sistemul de distribuție al agentului termic furnizat de RAGCL

Teona Gherasim

Angajatorii pot primi fonduri pentru sustinerea salariatilor

Redacția

Conferință de presă PNL Pașcani (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site