NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Sute de pășcăneni trimiși în judecată de RAGCL după ce nu și-au plătit cota comună

Peste 200 de pășcăneni au fost trimiși în judecată de către Regia Autonomă de Gospodărie Comunală și Locativă Pașcani după ce nu și-au achitat cota comună.

 

  

Conducerea Regiei ne-a declarat faptul că din aceste procese, 70% au fost deja câștigate de către instituție pentru că legea este de parte lor.

Datoriile pentru care pășcănenii au fost trimiși în judecată de către regie sunt cele acumulate în ultimii 3 ani. Dacă unii au de achitat câte 50-60 lei sume aferente cotei, alții ajung la sume de 1.000-1.500 lei.

Vorbim despre Legea 325/2006 care specifică faptul că, coproprietarii au obligația de a a suporta, proporțional cu partea fiecăruia cheltuielile ocazionate de întreținerea și conservarea imobilului precum și de funcționarea și utilizarea instalațiilor aflate în spații comune. Astfel, toți proprietarii au obligația să plătească lunar, conform listei de plată a cheltuielilor asociației, cota de contribuție ce le revine.

Tot din lege reiese faptul că unii proprietari ai apartamentelor care sunt deconectați de la rețeaua de alimentare cu energie termică, și că, drept consecință, nu consumă energie termică în locuințe, nu îi poate scuti pe aceștia de la plata cheltuielilor ocazionată de consumul de energie termică pentru încălzirea spațiilor aflate în proprietate comună.

 O problemă în municipiul Pașcani este aceea a lipsei asociațiilor de proprietari, fapt prin care devine aproape imposibilă o rezolvare a acestei chestiuni. Oamenii refuză să plătească pe motiv că ei nu doresc ca acea conductă să mai producă căldură în apartamentele lor și cer regiei  să le deconecteze.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

4000 de dosare pe rol la Judecătoria Pașcani

Răzvan Grecu

Noaptea minții! Primarul și secretarul aprobă publicarea listelor cu beneficiarii stimulentelor de risc din rândul angajaților Spitalului Municipal. Ulterior ridică din umeri!

Marius Parteni

Măsuri pentru protecţia instalaţiilor şi reţelelor de apă împotriva îngheţului

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site