NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Peste 120 de medicamente ar putea dispărea de pe piață

Producătorii de medicamente ameninţă cu retragerea de pe piaţă a peste 120 de medicamente inovative, ceea ce ar afecta 800.000 de pacienţi. Explicația lor este că sunt obligaţi din nou să taie preţurile tratamentelor cu aproape 30 de procente.

  

 

Pacienții cu boli cardiovasculare vor fi cei mai afectați de noua metodologie de calcul al prețului la medicamente, arată studiul producătorilor internaționali de medicamente.

Practic, de la 1 iulie, ar putea să dispară de pe piață 28 de terapii originale pentru boli de inima, dar și 19 pentru afecțiuni neurologice, urmate de cele pentru endocrinologie și oncologie. Pentru unele nu există încă variante de înlocuire.

E vorba de aplicarea noului ordin de prețuri la medicamente care dacă este aplicat în versiunea care există în momentul de față ar duce la setarea unui nou minim european al prețurilor la medicamente, companiile fiind nevoite să le retragă de pe piață datorită faptului că România este țară de referință pentru multe alte țări din UE,”, a explicat președintele Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Călin Gălășeanu.

Cu alte cuvinte, companiile nu acceptă o nouă micşorare cu 35% a unor preţuri, iar presiunea este deja resimţită de câteva luni printr-o criză a anumitor medicamente.

Citiți articolul integral pe Digi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Povestea cutremurătoare a canibalului din Munţii Stâncoşi: „Pieptul de om este cea mai dulce carne pe care am gustat-o vreodată”

Redacția

Iranul îşi creşte stocurile de uraniu

Redacția

PIERDUT CERTIFICAT CONSTATATOR AL DURCĂ VASILE I.I

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site