NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Investiții de 650.000 lei în modernizarea rețelei electrice din suburbia Lunca

Compania E.ON Moldova derulează în această perioadă o investiţie programată în suburbia Lunca, în valoare de 650.000 lei. Vor fi reabilitate și modernizate rețelele electrice de distribuție pe străzile: Unirii, Mihai Viteazul și Tămăduieni.

Lucrările presupun realizarea unui post de transformare nou și modernizarea unuia existent, modernizarea rețelei de joasă tensiune pe o lungime de aproximativ 7 kilometri, cât și a circa 400 de branșamente individuale. Se înlocuiesc peste 200 de stâlpi, iar conductoarele neizolate vor fi înlocuite cu altele izolate.  Pe perioada derulării lucrărilor sunt  necesare și întreruperi ale curentului electric pentru efectuarea acestora în condiții de siguranță.

 „Sunt anumite faze ale execuției lucrărilor care nu pot fi făcute cu rețeaua sub tensiune. Conductoarele fiind neizolate, acolo există risc de accident. Atunci, pe perioada strictă a executării lucrărilor, trebuie întreruptă alimentarea cu energie electrică. Noii stâlpi se montează în vecinătatea celor vechi, a rețelei existente. Estimăm finalizarea lucrărilor la finalul lunii iunie. Volumul de muncă este mare, peste 200 de stâlpi și 7 kilometri de rețea. Asta nu înseamnă că zi de zi consumatorii de acolo vor fi afectați de aceste lucrări. Se lucrează pe porțiuni, pe zone, iar întreruperile se fac doar atunci când lucrările sunt necesare. Valoarea lucrării este de 650.000 lei din fondurile companiei,” ne-a declarat Sorin Munteanu, specialist comunicare externă E-On România.

Obiectivul proiectului este atât modernizarea rețelei de distribuție, cât și creşterea securităţii furnizării energiei electrice. Se lucrează pe zone, iar întreruperile se fac doar atunci când lucrările sunt necesare.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Cu speranța înainte în lupta pentru combaterea Covid – 19. Comitetul Local a discutat astăzi primele măsuri (VIDEO)

Marius Parteni

Pășcănenii vor să intre în legalitate cu ApaVital, dar se trezesc că trebuie să achite consumuri frauduloase. Primarul nu are reacție!

Marius Parteni

Trei noi loturi de teren acordate gratuit pentru tinerii din Pașcani

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site