RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Surpriză la Delfinariul din Constanța: a venit pe lume un pui de delfin, primul născut în captivitate în România (video)

Delfinul Cen Cen de la Delfinariu Constanța a născut în data de 8 Martie. A fost ceva neașteptat pentru că nimeni nu si-a dat seama ea fiind un exemplar mai robust. Evenimentul a fost anunțat de directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Mihai Nache și de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Ioan Nache, directorul CMSN Constanța a declarat faptul că încă nu se știe dacă puiul de delfin este femelă sau mascul.

clic pentru video aici – https://youtu.be/qkHWT-twC_4?t=47

„Timp de o lună nu ne atingem de bazin, mama este foarte protectoare”, a continuat directorul CMSN Constanța.

  

„În momentul când am avut solicitarea din partea ucrainenilor nu ne-am gandit la lucruri științifice am vrut doar să fim solidari. Scopul în sine s-a materializat în acest experiment. Eu cred că este un experiment care merită atenția specialiștilor., iar acesta a luat viață la Constanța. Trebuie să acordăm o mai mare atenție acestei zone de cercetare. Doar la Constanța, doar în acest loc au reușit astăzi să aducă la lumina acest experiment fericit. Îi felicit și am încredere în ei”, a declarat Mihai Lupu, preșesintele Consiliului Județean Constanța.

Angelica Curlișcă, directorul secției Delfinariu spune că nu este un experiment pus pe hârtie. Puiul este o surpriză de 8 martie.

„De dimineață am primit vestea că există cineva mic care înoată în bazin. Este supranumit „baby”. Puiul de delfin rămâne la noi pentru că femela este a noastră. Puiul învață să înoate corect, să mănânce, mămica nu îl lasă singur deloc. 30 de zile îl vom ține mai departe de persoane străine. În funcție de evoluție, vom vedea cum o să îl prezentăm în mod oficial. Teoretic șase luni trebuie să stea feriți. Este un pui inteligent. Sperăm să se dezvolte foarte bine. Mama o să fie supravegheată îndeaproape. Sperăm ca puiul să învete prin imitare. Ne dorim să avem alături de Cen Cen și ați pui. Este primul pui care înoată în bazin”, a conchis Angelica Curlișcă.https://focuspress.ro/video-surpriza-la-delfinariul-din-constanta-a-venit-pe-lume-un-pui-de-delfin/

Related posts

De ce sărbătorim Ziua Femeii pe 8 martie

Redacția

Alexia, fata cu mâinile amputate în cumplitul accident de la Pașcani, a lansat un videoclip, “Don’t Cry”, la un an de la tragedie (VIDEO)

Redacția

Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa își deschide porțile pentru vizitatori, în Noaptea Europeană a Muzeelor

Oana Cordoneanu
Încarcă...