RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Sunt părinți în România care nu au nici 10 lei pentru a le cumpăra copiilor un cadou de Crăciun (studiu)

Jumătate dintre familiile din România nu își permit să cumpere un cadou copiilor, de Crăciun. Unul din șase părinţi nu are nici măcar 10 lei disponibili pentru a oferi celor mici ceva simbolic, de Sărbători. Sunt doar câteva dintre concluziile unui studiu realizat de World Vision România.

În România rurală, copiii cred în Moș Crăciun la fel ca cei din orașe. Au speranță, sunt cuminți tot anul, își ajută familia în gospodărie și își împart hainele și ghetele cu frații, pe rând, pentru a merge la școală, iată că fac foarte multe sacrificii. 

Însă oricât de mult își doresc să-și vadă copiii fericiți în ziua de Crăciun, părinții nu au bani să le ofere copiilor sărbătorile de poveste la care visează.

Cu o lună înainte de Crăciun, un studiu World Vision Romania dezvăluie realitatea sfâșietoare pe care mii de familii o vor îndura. Una din două familii nu își permite să cumpere un cadou de Crăciun.   

  

Mai mult de jumătate dintre părinți spun că perioada Crăciunului este una stresantă pentru ei, 74% dintre părinți fiind stresaţi din cauza lipsei banilor.

De asemenea, 30% dintre părinți afirmă că le este rușine că nu pot asigura familiei cele necesare, în timp ce 14% se tem că nu au cu ce încălzi casa. 

Unul din şase părinţi nu are nici măcar 10 lei pentru cadoul de Crăciun, iar o treime dintre părinți au mai puțin de 50 de lei să cumpere un cadou. 

În plus, în jur de 70% dintre părinți ar alege un cadou care să acopere o necesitate de bază, spre exemplu alimente, haine, încălțăminte. Mai puţin de 30% ar cumpăra un cadou care să-l bucure pe copil, chiar dacă nu este o necesitate de bază. 

O treime dintre familiile vulnerabile din mediul rural nu au avut brad Crăciunul trecut, în timp ce peste 50% dintre familii au avut un brad împodobit sărăcăcios. Doar 20% dintre familii au avut bradul pe care și l-au dorit anul trecut.

digi24

Related posts

Imagini dezolante în cartierul Vatra. Primăria amenință că va trece la sancționarea locatarilor

Marius Parteni

Îngrijorare a medicilor ieşeni: a apărut primul caz grav de coinfecţie, gripă cu COVID-19. Spitalele din județ, pline până la refuz

Redacția

De 8 zile o ieșeancă face greva foamei în fața Parlamentului pentru că nu-și poate vedea copiii

Redacția
Încarcă...