RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Summitul UE nu va aproba confiscarea veniturilor provenite din activele rusești din cauza opoziției Ungariei / Există state care se opun deschiderii negocierilor cu Ucraina și Moldova sub președinția belgiană (surse, DW)

Este puțin probabil ca liderii UE care se reunesc în summit la Bruxelles să ia o decizie privind folosirea veniturilor provenite din activele rusești înghețate în favoarea Kievului în condițiile în care Ungaria se opune utilizării acestor fonduri pentru achiziționarea de arme pentru Forțele Armate ale Ucrainei, relatează, citând surse europene, publicația Deutsche Welle, preluată de BBC.

Potrivit unui diplomat european de rang înalt, care a vorbit sub rezerva anonimatului, există un acord general în rândul majorității țărilor UE că fondurile confiscate ar trebui folosite pentru a cumpăra arme și muniție pentru armata ucraineană.

„Acum, Ucraina are nevoie de bani mai mult pentru arme și, din păcate, nu pentru reconstrucție. Și ne străduim să facem totul pentru a evita noi distrugeri în Ucraina”, a declarat el.

Potrivit sursei citate, Ungaria susține că banii ar trebui să fie folosiți pentru orice altceva în afară de arme pentru forțele armate ucrainene.

  

Un alt subiect controversat la summit, potrivit interlocutorului DW, va fi discuți

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

România a ajuns la capacitatea maximă de testare: record în ultimele 24 de ore

Redacția

Biotehnologie: UE interzice fuziunea dintre companiile americane Grail și Illumina

Redacția

Președintele PSD, Marcel Ciolacu: Voi propune excluderea din PSD a primarului din Crevedia/ Primarul Florin Petre din Crevedia a declarat că nu știa că firma de GPL funcționa

Redacția
Încarcă...