NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Studiu: 70% din românii din diasporă vor să vină acasă, dar corupția și nivelul de trai scăzut îi împiedică


Mulți dintre românii din străinătate și-ar dori să se întoarcă acasă, dar corupția, mentalitatea și nivelul scăzut de trai din țară reprezintă principalele bariere care îi împiedică să facă acest lucru, reiese dintr-un studiu prezentat, marți, la Alba Iulia, în cadrul unei întâlniri Repatriot, prima conferință derulată prin acest proiect desfășurată în România.

 

Potrivit studiului, citat de Agerpres, motivul principal al emigrării l-au constituit condițiile materiale, românii fiind atrași de nivelul ridicat de trai din țările în care au migrat, dar dorul de acasă i-ar face să se întoarcă, a afirmat Felix Tătaru, Fondator GMP Grup, care a prezentat câteva dintre concluziile unui studiu despre emigranții români comandat de Romanian Business Leaders (RBL) și realizat de Open-I Research.

‘Din cei pe care i-am cercetat până acum, 70% vor să se întoarcă în țară. (…). Aproape 40% vor să se întoarcă până în trei ani, 20% chiar anul acesta. Corupția este principala barieră pentru care nu s-ar întoarce în țară și pe locul doi este nivelul de trai scăzut din România. De ce totuși s-ar întoarce? Pentru a fi alături de cei dragi, pentru a-și petrece în țară anii de pensie și pentru că au văzut că în România nivelul de trai a început să se îmbunătățească. (…). Foarte mulți dintre ei spun că ar investi în țară, în turism și în agricultură’, a menționat Felix Tătaru.

Citește articolul integral pe Digi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Vama va ieși din subordinea ANAF în luna iulie. Va fi o structură independentă

Redacția

Postul Paştelui. 5 alimente care îngraşă dacă le consumi în exces

Redacția

O fabrică din Târgu-Neamţ cu 170 de angajaţi produce pijamale de 2,5 mil. euro

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site