NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Studiu: 70% din românii din diasporă vor să vină acasă, dar corupția și nivelul de trai scăzut îi împiedică


Mulți dintre românii din străinătate și-ar dori să se întoarcă acasă, dar corupția, mentalitatea și nivelul scăzut de trai din țară reprezintă principalele bariere care îi împiedică să facă acest lucru, reiese dintr-un studiu prezentat, marți, la Alba Iulia, în cadrul unei întâlniri Repatriot, prima conferință derulată prin acest proiect desfășurată în România.

 

Potrivit studiului, citat de Agerpres, motivul principal al emigrării l-au constituit condițiile materiale, românii fiind atrași de nivelul ridicat de trai din țările în care au migrat, dar dorul de acasă i-ar face să se întoarcă, a afirmat Felix Tătaru, Fondator GMP Grup, care a prezentat câteva dintre concluziile unui studiu despre emigranții români comandat de Romanian Business Leaders (RBL) și realizat de Open-I Research.

‘Din cei pe care i-am cercetat până acum, 70% vor să se întoarcă în țară. (…). Aproape 40% vor să se întoarcă până în trei ani, 20% chiar anul acesta. Corupția este principala barieră pentru care nu s-ar întoarce în țară și pe locul doi este nivelul de trai scăzut din România. De ce totuși s-ar întoarce? Pentru a fi alături de cei dragi, pentru a-și petrece în țară anii de pensie și pentru că au văzut că în România nivelul de trai a început să se îmbunătățească. (…). Foarte mulți dintre ei spun că ar investi în țară, în turism și în agricultură’, a menționat Felix Tătaru.

Citește articolul integral pe Digi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Ştefan cel Mare, boţul de mămăligă şi o poveste cu tâlc. Ghicitoarea cu care domnitorul i-a încurcat pe boieri

Redacția

Prognoză bună pentru economie. C.E. avertizează asupra efectelor legii dării în plată

Redacția

Loteria bonurilor fiscale. Câte extrageri vor avea loc în 2016 şi ce sumă de bani a fost pusă la bătaie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site