RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Student de 23 de ani înecat la ștrand în Iași

Tragedie la ştrandul municipal din Iaşi. Un student eminent care a mers să se distreze la ştrand după ce luase un examen cu nota 10, s-a înecat în mod straniu într-unul dintre bazine.

Tânărul în vârstă de 24 de ani, era student la Facultatea de Construcţii Maşini şi Management Industrial, în anul IV şi ieri luase ultimul examen din facultate. El a decis să sărbătorească la piscină împreună cu doi colegi de cameră. Cei doi tineri se aflau sub stare de şoc la poliţie, unde au dat declaraţii despre ultimele momente din viaţa studentului înecat.

  

David Luntrariu, în vârstă de 24 de ani, era în ultimul an de facultate. Originar din Botoşani, tânărul tocmai luase ieri penultimul examen din facultate şi s-a decis să sărbătorească. Acesta luase examenul cu nota 10. Bucuros, le-a propus altor doi colegi de cameră, din căminul T17, să meargă la ştrand să se scalde. Aceştia au ajuns la ştrandul de pe Cicoarei în jurul orei 12. În jurul orei 13.15, colegii lui David au început să-l caute şi l-au observat la fundul apei.

Momentele dramatice au fost povestite jurnaliştilor Ziarului de Iaşi chiar de către unul dintre cei doi tineri. „Nu ajunsesem de mult timp la ştrand. Am intrat în bazin, adâncimea era de 2,5 metri, însă David ştia să înoate. După un timp, eu şi cu celălalt coleg am ieşit din apă, şi a mai rămas David. L-am văzut la un moment dat cum ieşea la suprafaţă şi apoi intra sub apă. Eu mi-am aprins o ţigară, iar celălalt coleg a mers la baie. La un moment dat, mi-am dat seama că lipseşte David, şi l-am căutat cu privirea. Apoi m-am uitat în apă şi l-am observat la fundul apei. Atunci am alergat după un salvamar. Însă toată lumea era în pantaloni scurţi“, ne-a spus tânărul, după care i-a dat lacrimile.

Băiatul se afla ieri, după tragedie, la sediul Secţiei 1 Poliţie din cartierul Dacia pentru a da declaraţii. La un moment dat, la poliţie şi-a făcut apariţia sora lui David, care a fost pe punctul de a leşina. Angajaţi din cadrul ştrandului le-au spus jurnaliştilor că tânărul David participa la un joc alături de colegii săi. „Martorii au precizat că tinerii făceau întrecere, cine stă cel mai mult sub apă. Doi dintre ei au ieşit din apă pentru a fuma, iar al treilea a mai rămas. A stat la fundul apei cam 3 – 4 minute până a fost scos“, a spus unul dintre cei care lucrează la ştrandul de pe Cicoarei. 

David Luntrariu era student la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, la specializarea Tehnologia Construcţiilor de Maşini. În anul I de facultate, David a terminat cu media 10, fiind premiat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ cu Diploma „Prof. dr. ing. Constantin Picoş“. De asemenea, acesta era implicat activ în viaţa facultăţii, fiind în anul al III-lea reprezentant al studenţilor în Consiliul facultăţii. „Astăzi a fost penultimul examen al lui David, examen luat cu nota 10, el fiind un băiat de 10. Nu era şeful de promoţie, dar era foarte aproape. Este un eveniment trist, neaşteptat. Un băiat foarte bun, un băiat care a ajutat foarte multă lume, era un student care, de exemplu, la matematică făcea meditaţii cu colegii săi, îi ajuta la desen, la proiecte. Era un băiat care îşi lua din timpul său şi îşi ajuta colegii. Un student foarte liniştit, fără probleme de comportament, fără absolut nicio problemă. Face parte dintr-o familie muncitoare, iar în timpul verii muncea, îşi ajuta şi familia. A fost o rătăcire astăzi (n.r. – 12 iunie), şi l-a costat scump. Mai avea un examen şi era inginer“, a declarat prof. univ. dr. ing. Cătălin Dumitraş, decanul Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial. 

 Un alt angajat al ştrandului le-a spus jurnaliştilor că tânărul înecat ar fi fost sub influenţa alcoolului atunci când s-a băgat în bazi­nul cu apă. Faptul nu a fost confirmat de către colegii acestuia de cameră. „De faţă cu noi şi-a luat o doză cu bere şi a băut cam jumătate. Nu cred că era băut. Doar să fi consumat alcool înainte de a se întâlni cu noi“, a spus unul dintre colegii tânărului decedat.

 Reprezentanţii Direcţiei de Exploatare a Patrimoniului Iaşi au precizat că, în momentul înecului, în zonă se afla un salvamar, el fiind cel care a scos studentul din apă. Salvamarul, împreună cu o asistentă medicală care lucrează la ştrand, i-a oferit tânărului înecat primul ajutor până a venit o ambulanţă la faţa locului. Ajutorul oferit de către cei doi a fost în zadar, fiind declarat decesul băiatului. „Aveam un salvamar care era în apropiere. Salvamarul poartă o pereche de pantaloni scurţi, roşii, iar pe un picior o cruce albă. Salvamarul stă mereu cu ochii pe cei din apă, chiar dacă este dificil atunci când este aglomerat bazinul. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru băiat“, a spus Radu Grigoraş, directorul instituţiei

 

 continuare pe www.ziaruldeiasi.ro

 

Related posts

Acțiune la Pașcani pentru prevenirea faptelor de comerț ilicit. Alcool confiscat la un bar din Pașcani și gestionar sancționat

Redacția

Percheziții în toată România! Mai mulți medici sunt vizați

Redacția

Cine sunt tinerii implicați în tragicul accident de la Ruginoasa

Oana Cordoneanu
Încarcă...