RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Statele Unite AU BOMBARDAT obiective militare, inclusiv baze iraniene, în Irak și Siria, ca ripostă la atacurile grupurilor islamiste

Avioane militare americane au bombardat, în cursul nopții, obiective din Irak și Siria, inclusiv baze ale Gardienilor Revoluției din Iran, ca ripostă la atacurile grupurilor islamiste pro-iraniene.

Comandamentul Central American (CENTCOM) a anunțat că avioane militare americane, inclusiv bombardiere de tip B1, au atacat zeci de obiective din Irak și Siria.

”Forțele militare americane au atacat peste 85 de ținte, utilizând numeroase avioane, inclusiv bombardiere cu autonomie mare din Statele Unite. Au fost vizate unități ale Forței Quds din cadrul Gardienilor iranieni ai Revoluției (IRGC) și grupuri militante afiliate”, a transmis CENTCOM, potrivit postului de televiziune CNN.

Biden: Statele Unite nu vor un conflict, dar ripostează la orice atac

  

”Forțele armate americane au bombardat poziții militare din Irak și Siria, utilizate de Gardienii Revoluției din Iran și de grupurile militante afiliate pentru atacarea forțelor militare americane. Riposta noastră a început astăzi și va continua în momentele și în modurile dorite de noi”, a anunțat președintele Joe Biden, într-o declarație postată pe site-ul Casei Albe.

Președintele SUA a subliniat că aceasta este riposta la atacul cu drone asupra unei baze a SUA din Iordania, soldat cu moartea a trei militari americani și rănirea altor câteva zeci.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Descoperire macabră: Cadavrul unei tinere fără cap și mâini, găsit în mare

Redacția

Elveția a început să ridice din sancțiunile care le fuseseră impuse oligarhilor ruși

Redacția

LIVE UPDATE | Război în Ucraina, ziua 330: SUA încep să se arate dispuse să ajute Ucraina să-i atace pe ruşi în Crimeea

Redacția
Încarcă...