RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Sprijin pentru românii din străinătate

Aceste acţiuni constau într-o serie de protocoale instituţionale prin care persoanele care lucrează în ţările Uniunii Europene să fie protejate şi să fie angajate în aceleaşi condiţii cu persoane din astfel de ţări.

Potrivit ministrului, trebuie să existe aceeaşi politică pentru toţi cetăţenii, indiferent că lucrează în România sau în altă parte. „M-am gândit încă de anul trecut să încep o tentativă de discuţii cu toţi miniştrii din toate ţările Uniunii Europene, să încep să construiesc o legătură directă şi mai ales instituţională cu aceste ţări. Aceasta înseamnă că instituţii specializate precum Inspecţia Muncii, Agenţia de Plăţi şi Casa Naţională de Pensii pot să construiască legături directe, să facă schimb de informaţii şi să acţioneze rapid cu instituţia omologă din ţara respectivă atunci când apare un caz şi ar putea fi rezolvat”, a explicat Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii.

Aceasta a arătat că partea română a încheiat astfel de protocoale cu Italia şi cu Cipru, a semnat cu Marea Britanie, Belgia, Olanda, existând totodată discuţii cu alte ţări, între care Grecia. Ministrul Muncii a menţionat că are în vedere un proiect de lege care să dea posibilitatea angajatorilor să vină în ţara noastră şi să creeze locuri de muncă. „Oferim nişte condiţii mult mai bune decât alte ţări”, a argumentat Mariana Câmpeanu.

  

sursa Evenimentul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

50 de grade Celsius în Mexic. Peste 100 de morți din cauza caniculei

Redacția

Guvernul a adoptat OUG pentru sprijinirea artiștilor din domeniile încă afectate de restricții

Redacția

 Numărul militarilor NATO în România crește anul viitor de la 1.500 la 4.000! Franța conduce grupul de luptă și aduce 50 de tancuri

Redacția
Încarcă...