NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalul Municipal Pașcani se transformă într-un centru de execuție! Jitaru-Bechir-Pădurariu „taie și spânzură”!

Spitalul Municipal de Urgență Pașcani tinde să devină un loc, unde legea se aplică după cum consideră cei din conducerea instituției, fără minime intenții de a fi asigurat un climat de transparență publică. O demonstrează și situația următoare.

Consiliul de Administrație al unității medicale a avut săptămâna trecută o ședință, în care au fost discutate mai multe subiecte. Printre acestea, bugetul instituției pentru anul în curs, dar și prelungirea perioadei de interimat pentru unii șefi de secții. Care sunt aceste secții nu este cunoscut, întrucât pe pagina de internet a unității medicale, www.spitalulmunicipalpascani.ro, nu găsim nimic. Nici o informație legată de proiectele discutate în ultimii ani și hotărârile adoptate. Toate par secretizate, mai puțin o parte ce sunt trimise către Consiliul Local.

Am încercat astăzi să discutăm cu managerii unității medicale, dar nu au răspuns apelurilor telefonice. Telefonic de la birourile personal și juridic am aflat că situația cu privire la lipsa acestor documente, ce țin de activitatea Consiliului de Administrație, va fi adusă la cunoștința conducerii.

Una dintre deciziile luate la ultima ședință, conform unor informații obținute pe surse, a fost aceea ca mandatul interimar de coordonator interimar la conducerea Unității de Primiri Urgențe să fie prelungit pentru 30 de zile, nu șase luni, ca în cazul conducerii și a celorlalți șefi de secție. Decizia o vizează pe medicul Maria Timofte. Cei care au luat hotărârea au fost: managerul Daniel Bechir, cu directorul medical Aurelia Pădurariu și secretarul Primăriei Municipiului Pașcani, Irina Jitaru, cea care este și președinta Consiliului de Administrație.

  

La finalul ședinței de săptămâna trecută, într-o discuție pe care reporterii noștri au avut-o cu primarul Marius Pintilie, pe marginea acestui subiect, a fost chemată și secretarul Jitaru. Ea a susținut că a înțeles de  la conducere că se prelungește cu încă șase luni.

Între timp au apărut discuții la nivelul unității medicale. Interesul presei și solicitările de clarificare pe marginea acestui subiect, ce ține de deciziile din Consiliul de Admnistrație, i-au panicat pe cei implicați, care au început să paseze responsabilitatea hotărârii către secretarul Irina Jitaru și conducerea unității medicale.

Surse din rândul celor participanți la ședință susțin că decizia de prelungire doar cu 30 de zile în cazul medicului Maria Timofte a părut una dictată, scopul fiind înlăturarea ei. Se pare că nici pentru coordonatoarea CPU nu a fost pe plac, fapt pentru care astăzi, conform unor altor surse, a renunțat să mai fie purtător de cuvânt.

Irina Jitaru, Daniel Bechir și Aurelia Pădurariu nu au putut fi contactați pentru a explica situația.

Advertisements

Related posts

România: Peste 80.000 de persoane s-au vaccinat miercuri

Redacția

Starețul Mânăstirii Stănișoara, răpus de coronavirus. Părintele Laurențiu Popa s-a stins la „Matei Balș”

Redacția

CSS Unirea Pașcani – LPS Suceava 3-3 în prima etapă a Campionatului Național de Rugby pentru juniori

Larisa Lupoaea
Încarcă...