RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Măsuri speciale și la Spitalul CF Pașcani. Cort pentru triajul pacienților amplasat în curtea unității medicale

Cazurile medicale vor fi triate începând de mâine și la Spitalul CF Pașcani. În curtea unității medicale a fost instalat astăzi un cort,  de către angajații secției de Pompieri . Managerul unității medicale, dr.Cătălina Roșca a luat  măsurile necesare pentru a proteja atât pacienții, cât și personalul medical, în actualul context epidemiologic. Astfel, începând de mâine, toate persoanele care au nevoie de consultații, în cadrul Spitalul CF Pașcani, vor trece prin acest filtru deservit de personalul medical din unitate.

În cort se va derula activitatea de pre-triaj al pacienților, din punct de vedere epidemiologic și clinic, pentru a fi identificați cei cu afecțiuni respiratorii. În funcție de rezultatul activității de pre-triaj se va stabili ulterior managementul fiecărui caz în parte.

Fiecare persoană completează un formular pentru stabilirea riscului de coronavirus. Dacă nu prezintă pericol de infecție, pacientul merge în triajul Spitalului CF Pașcani pentru consult.

Cei cu simptome ale infecției cu coronavirus vor fi preluați de ambulanțele  speciale, apoi direcționați către Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

  

Măsuri în contextul epidemiei de coronavirus au fost luate și în Ambulatoriul Spitalului CF Pașcani de pe strada Gării. Aici se fac examinările clinice și paraclinice, necesare eliberării fișei medicale auto, port-armă, de angajare, și fișă medicală pentru atestat siguranța circulației, dar sunt și șase cabinete medicale. Majoritatea pacienților solicitau obținera fișelor pentru permisul auto, însă pentru că examenele au fost anulate, numărul persoanelor s-a redus. Cei care mai vin vor trebui să respecte regulile : completarea unui formular pe propria răspundere, măsurarea temperaturii, apoi câte o persoană va ajunge în cabinet. Restul vor aștepta în fața unității medicale . Mentionam ca ieri a fost amplasat un cort pentru triajul pacienților și în curtea Spitalului Municipal de Urgență Pascani.

Related posts

Ce nu trebuie să lipsească din trusa medicală pentru cei mici, în vacanţă

Redacția

Sfaturi pentru o vacanţă liniştită cu copiii

Redacția

Creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri noi de COVID-19. Bilanțul total al infecțiilor cu coronavirus a depășit 21.000

Redacția
Încarcă...