RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Spitalul Municipal de Urgență Pașcani premiat, pentru performanță excepțională, în cadrul Galei Medica Academica (VIDEO)

Managementul performant al Spitalului Municipal de Urgență Pașcani a fost, încă o dată, apreciat la nivel național. Nu este vorba despre orice premiu, ci despre o distincție acordată în cadrul Galei Medica Academica pentru performanțe excepționale pe parcursul anului 2012. Dealtfel, și în edițiile precedente două ediții ale acestei gale spitalul pășcănean a obținut premii pentru secția de paleație și pentru proiectul informatic integrat.

 

Evenimentul a avut loc pe 30 ianuarie și s-a desfășurat sub auspiciile Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România fiind organizat de publicațiile Medica Academica, British Medical Journal și Together ce aparțin trustului Tarus Media. Premiul obținut este unul prețios mai ales că în cadrul acestei gale au fost acordate doar 13 astfel de distincții.

  

 

„Pe data de 30 ianaurie 2013 la București a avut loc a patra ediție a Galei Premiilor Medica Academica, o revistă performantă în România, eveniment organizat sub auspiciile oamenilor de știință din România în care sunt reprezentați și implicați oameni deosebiți din țară. La această gală a premiilor a participat din partea Spitalului Municipal Pașcani Doina Miron care a reprezentat unitatea medicală  în calitate de director financiar contabil. Noi nu am știu de ce am fost invitați, am avut o relație fructuoasă în 2011 și 2012 cu această fundație pentru că am participat ca instituție la cursuri de pregătiri profesionale, instruiri, manifestări științifice și a fost o surpriză deosebită. Au fost premiate 12 personalități, profesori universitari, academicieni, cercetători. Unul dintre premii acordate a fost cel pentru Performanțe Excepționale în 2012, diplomă semnată de academicianul Victor Voicu și de președintele Fundației Tarus Media, susținătorul acestei reviste. Organizatorii au considerat pe baza unor date concrete ca trebuie să elibereze această diplomă. Spitalul Municipal a fost calificat pentru a primi acest premiu după următoarele criterii: în 2012 a primit statut de Spital Municipal de Urgență Pașcani, care este un beneficiu atât pentru angajați cât și pentru comunitate, au fost înființate servicii necesare comunității care nu existau, cardiologia, nefrologia, endocrinologia. Am promovat medici tineri, reabilitarea spitalului, progresul în chirurgia laparoscopică făcută de colegii noștri și chirurgia ortopedică. Sunt puține centre medicale în România care montează proteze de umăr și șold. Partea cea mai importantă care credem că a cântărit este situația financiar contabilă a spitalului. Eu nu am nici un merit în primirea acestui premiu decât faptul că sunt reprezentantul spitalului, meritul îl au toți cei care sunt în jurul nostru atât angajații, și cel mai important este al directorului financiar contabil care a știut să facă lobby în relația cu organizatorii și cu cei care coordonează activitatea”, a declarat managerul Spitalului Municipal Pașcani dr.Costică Pânzaru.

Spitalul Municipal de Urgență Pașcani are sub managementul lui Costică Pânzaru o perioadă înfloritoare, el parcurgând drumul anevoios de transformare din spital municipal în spital de urgență  fără sincope, în timp ce alte spitale din jur se închideau sau funcționau la limita subzistenței.

Actualitatea TV i-a acordat în anul 2012 lui Costică Pânzaru, pentru rezultatele deosebite ale unității pe parcursul anului 2011,  premiul Personalitatea Anului 2011 în cadrul Galei  Actualitatea TV.

„Este al treilea premiu obținut de Spitalul nostru din partea acestei organizații. Primul a fost acum patru ani, atunci am luat premiul pe proiectul de paleație, al doilea când am prezentat un porgram informatic integrat, iar al treilea în acest an și chiar nu ne așteptam. Ne-au cerut date doar pentru a le publica în revistă. Am primit premiul pentru colegii noștri din toate secțiile, performanțele medicale, meritul meu este de a prezenta toate aceste realizări . Noi avem un buget relativ mic comparativ cu alte spitale care au același număr de paturi, dar credem că am depășit performanțele celorlalți. Continuăm reabilitarea spațiilor care nu au fost făcute, sperăm într-o relație mult mai buncă cu Casa de Asigurări de Sănătate.Vrem să avem o relație foarte bună și cu Primăria. Înafară de promisiunea pentru heliport sperăm să ne jute și în celelalte reabilitări și achiziționarea de venituri suplimentare”, a precizat Doina Miron, directorul financiar-contabil al Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.  

În acest moment în conturile Spitalului Municipal de Urgență Pașcani se află 7,2 milioane de lei, iar în cadrul său funcționează următoarele secții: Medicina Internă, Pediatrie, Neonatologie, Obstretică-Ginecologie, Chirurgie, A.T.I, Boli Infectioase, Pneumologie, Boli Cronice (Îngrijiri Paliative), Neurologie, Gastroenterologie, Compartiment Recuperare Medicală, Compartiment Reumatologie și Compartiment Primire Urgențe, iar în ambulatori funcționează: Medicină Internă, Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Psihiatrie, Neurologie, Chirurgie, Reumatologie, Dermatovenerologie, Planificare Familială, Recuperare Medicală, Diabet, Gastroenterologie, Stomatologie, Ortopedie, Boli infecțioase, Oftalmologie, ORL, Cardiologie, Endocrinologie, Urologie, Nefrologie și Medicina muncii.

{flv}diverse/premiu spital{/flv}

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Veste bună pentru mamele aflate în concediu de maternitate! Se schimbă legea! Cum vor putea obține mai mulți bani

Redacția

A crescut numărul de copii adoptați în județul Iași

Redacția

Un bărbat supraponderal are nevoie de ajutorul dumneavoastră:”Le cer oamenilor să mă ajute, să mă fac sănătos. Asta îmi doresc cel mai mult pe lume” (VIDEO)

Răzvan Grecu
Încarcă...