NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Spitalul Municipal de Urgență așteaptă finanțare pentru heliport

Un proiect important pentru Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, cât și pentru pacienți, are mari șanse de a se concretiza anul viitor. Este vorba despre realizarea unui Heliport, proiect ce implică cheltuirea unei sume de aprozimativ 600.000 lei.

Potrivit managerului unității medicale pășcănene, dr. Costică Pânzaru, în ultima ședință de Consiliu Județean desfășurată la Pașcani i s-a prezentat președintelui CJ Cristian Adomniței proiectul privind realizarea pistei și necesitatea acesteia.„După prezentarea proiectului respectiv ni s-a promis că va fi studiat și analizat cu atenție. De atunci au mai avut loc discuții pe marginea lui cu reprezentanții Consiliului Județean și ni s-a promis că vom fi prinși la finanțare în proiectul de buget pe anul 2013. Problema este aceea că trebuie să se găsească calea de legalitate cum poate fi finanțat proiectul pentru că terenul care urmează a fi amenajat pentru realizarea pistei aparține de spital, adică Primărie. Suma necesară pentru investiții nu este mare, dar bugetul spitalului nu poate suporta. Sunt promisiuni că o parte din bani vor veni de la bugetul județean și o parte de la bugetul local al Primăriei Pașcani. Discuțiile pe această temă sunt destul de avansate cu domnul primar Dumitru Pantazi și cu Consiliul Județean”, a declarat dr. Costică Pânzaru.

 Pista ar urma să fie amenajată în spatele clădirii Spitalului Municipal de Urgență, terenul existând deja în proprietatea unității medicale. Investiția este extrem de necesară mai ales că municipiul Pașcani are în apropiere foarte multe drumuri județene, naționale și europene. Fiind trafic intens în zonă sunt foarte multe accidente rutiere.

  

 „Orașul Pașcani se află într-o zonă cu foarte multe accidente rutiere. Ca atare pacientul este adus la cel mai apropiat spital, acesta fiind Spitalul Municipal de Urgență. Nu este un moft această pistă, ci o necesitate. O viață depinde foarte mult de timpul de intervenție. Din clădirea spitalului și până la pista ce urmează a fi amenajată faci maxim un minut. Pe când de la Stadionul Municipal unde ateriza până acum elicopterul cu echipajul medical și până la spital sunt deja zeci de minute”, a mai spus Pânzaru. De precizat faptul că nici un spital din județ nu poate amenaja o astfel de pistă în apropierea unității medicale deoarece nu exită spațiul necesar. Realizarea acestui proiect ajută cel mai mult pacienții aflați în stare critică și ar putea salva vieți omenești.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Guvernul a prelungit starea de alertă. Ce reguli au fost decise pentru cei care vor merge la vot

Redacția

Presiunea apei pe instalații ar putea fi rezolvată dacă ApaVital răspunde solicitărilor aleșilor locali

Marius Parteni

Comisia de Urbanism în ședință de urgență: Aleșii cer ApaVital să stopeze interconectarea conductei Pașcaniului cu cea a Iașiului! (DOC) (VIDEO)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site