NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalul mobil de la Lețcani va fi predat Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași

În vederea creșterii gradului de reziliență a Sistemului Național de Urgență, spitalul mobil compus din containere de logistică medicală având un număr de 250 paturi, aflat în prezent în administrarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași și amplasat în cadrul Platformei Expoziționale TRANSAGROPOLIS din localitatea Lețcani, jud. Iași, va fi predat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al județului Iași, în vederea asigurării de către acesta cadrul operativ de funcționare în situații de protecție civilă.

Procedura de predare primire este in curs de inițiere iar modul de operaționalizare al acestuia va fi stabilit, după terminarea recepției, de către o comisie formată din specialiști în domeniu.

Suportul logistic al spitalului  va fi asigurat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași iar actul medical va fi întreprins de cadre medicale detașate prin ordin al comandantului acțiunii la nevoie.

De asemenea unitatea medicală va face parte din rezerva națională de protecției civilă și va asigură o reacție rapidă în caz de pandemii sau accidente colective sau dezastre, putând fi dislocată acolo unde situația impune.

  
Advertisements

Related posts

Coronavirus România. Care este cea mai afectată categorie de vârstă de îmbolnăvirile Covid-19. Analiză

Redacția

Bilanțul persoanelor izolate la domiciliu pe raza județului Iași

Redacția

Propuneri ca medicii să poată acorda mai multe consultaţii la distanţă

Redacția
Încarcă...