RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelorEveniment

Programul Târgului Meșterilor Populari de la Ruginoasa

În acest sfârșit de săptămână, 24-25 iulie se va desfășura a VII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari la Ruginoasa, pe Aleea Palatului ”Alexandru Ioan Cuza”.

În cadrul târgului se vor desfășura diferite activități, după cum urmează:

Sâmbătă, 24 iulie, între orele 9.00 – 11.00 se vor amenaja standurile, se vor prezenta produsele meșteșugărești și vor avea loc ateliere de deprinderi ale unor meșteșuguri populare.

În jurul orei 16.00 va avea loc un spectacol susținut de Ansamblul Folcloric „Dumbrăvița”, al Centrului Cultural Ruginoasa, dar și înmânarea diplomelor de participare pentru meșteri.

  

Duminică, 25 iulie, între orele 9.00 – 17.00 se vor desfășura două dintre activitățile ce au avut loc ziua precedentă și anume, prezentarea produselor meșteșugărești și ateliere de deprinderi ale unor meșteșuguri populare.

Ca invitați în cadrul evenimentului, pe listă se regăsesc: Ana Maria Ignat, Maria Tucan, Denisa Tudoran, Centrul Cultural „Flori de Mai”, Ansamblul Folcloric „Trei generații” și Grupul „Armonia”.

Activitatea reunește la Ruginoasa aproximativ 40 de meșteri populari din diferite zone din România și Republica Moldova și are ca scop conservarea și punerea în valoare a meșteșugurilor și a artei tradiționale autentice.

Târgul este organizat de Primăria Ruginoasa și Centrul Cultural Ruginoasa, Muzeul Memorial ”A.I. Cuza” Ruginoasa și Asociația Meșterilor Populari din Moldova.

Related posts

Zece străzi din Cozmești au fost pietruite. Lista obiectivelor pentru perioada următoare

Ema Roman

Pelerinaj la mănăstirile din România cu plecare de la Biserica ”Sf.Vineri” Pașcani

Redacția

Un tânăr din Vânători a participat la show-ul de folclor “Vedeta Populară”

Oana Cordoneanu
Încarcă...