NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelorEveniment

Programul Târgului Meșterilor Populari de la Ruginoasa

În acest sfârșit de săptămână, 24-25 iulie se va desfășura a VII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari la Ruginoasa, pe Aleea Palatului ”Alexandru Ioan Cuza”.

În cadrul târgului se vor desfășura diferite activități, după cum urmează:

Sâmbătă, 24 iulie, între orele 9.00 – 11.00 se vor amenaja standurile, se vor prezenta produsele meșteșugărești și vor avea loc ateliere de deprinderi ale unor meșteșuguri populare.

În jurul orei 16.00 va avea loc un spectacol susținut de Ansamblul Folcloric „Dumbrăvița”, al Centrului Cultural Ruginoasa, dar și înmânarea diplomelor de participare pentru meșteri.

Advertisements
  

Duminică, 25 iulie, între orele 9.00 – 17.00 se vor desfășura două dintre activitățile ce au avut loc ziua precedentă și anume, prezentarea produselor meșteșugărești și ateliere de deprinderi ale unor meșteșuguri populare.

Ca invitați în cadrul evenimentului, pe listă se regăsesc: Ana Maria Ignat, Maria Tucan, Denisa Tudoran, Centrul Cultural „Flori de Mai”, Ansamblul Folcloric „Trei generații” și Grupul „Armonia”.

Advertisements

Activitatea reunește la Ruginoasa aproximativ 40 de meșteri populari din diferite zone din România și Republica Moldova și are ca scop conservarea și punerea în valoare a meșteșugurilor și a artei tradiționale autentice.

Târgul este organizat de Primăria Ruginoasa și Centrul Cultural Ruginoasa, Muzeul Memorial ”A.I. Cuza” Ruginoasa și Asociația Meșterilor Populari din Moldova.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Muniție nexplodată descoperită la Valea Seacă

Redacția

Un ieșean de 23 de ani, resuscitat la malul mării după ce a fost scos din apă. A ignorat steagul roșu

Redacția

Balul Bobocilor ” Ștefan Cel Mare și Sfânt ” Pașcani 2016 (VIDEO)

Cătălin Cocoș
Încarcă...