NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spital Covid la Pașcani!? Iașiul primește cu greu pacienții cu noul coronavirus! 3 infectați cu SARS – COV2 au fost blocați la Spitalul Municipal Pașcani!

Spitalele din Iași nu mai au capacitatea de a primi bolnavi cu noul coronavirus din zona Pașcaniului. Trei pacienți au fost blocați două zile în zona de izolare a Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, transferul lor fiind oprit din cauza faptului că nu mai sunt locuri disponibile în spitalele din Iași. Aceștia au fost internați pe 4 august, și abia în această după-amiază, în urma mai multor intervenții, au fost transferați la Iași, la Spitalul CF.

Cei din conducerea Direcției de Sănătate Publică Iași au purtat discuții deja cu directorii celor două spitale din Pașcani, în vederea desemnării unuia dintre ele ca spital suport covid. Deocamdată nu este luată nicio decizie, iar șefii spitalelor pășcănene au atras atenția că unitățile lor medicale nu pot prelua astfel de bolnavi din cauza secțiilor de terapie intensivă care deservesc și alte tipuri de pacienți.

În acest moment în județul Iași sunt confirmate 1637 de cazuri de Covid 19, de la începutu pandemiei, dintre care 28 în ultimele 24 de ore. Pe plan național, ultimul bilanț arată un număr de 1345 de noi cazuri.

Menționăm că tot astăzi, la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani au fost aduși 5 pacienți cu COVID 19, din comuna Moțca.

Advertisements

Related posts

Costică Pânzaru este singurul candidat pentru postul de manager al Spitalului Municipal de Urgență

Răzvan Grecu

Ce analize depistează la timp cancerul de prostată. Dieta nu joacă niciun rol în prevenţia celui mai frecvent cancer al bărbaţilor

Redacția

Tentative de suicid cu medicamente. Două persoane au ajuns la spital după ce s-au certat cu rudele

Oana Cordoneanu
Încarcă...