RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Sorin Năcuță refuză să semneze noul contract de administrator al R.A.G.C.L! Gelu Nedelcu nu este încă decis, iar Ministerul Finanțelor schimbă reprezentantul!

 

Directorul tehnic al R.A.G.C.L anunța că nu va semna contractul de administrator provizoriu al regiei, propus de conducerea Primăriei.

  

Acesta și-a motivat decizia arătând că documentul nu este unul care să respecte legea, iar indicatorii tehnico economici nu sunt stabiliți în urma unei negocieri și se află în neconcordanță cu realitatea economică a regiei de termoficare.

 Sorin Năcuță, directorul tehnic al R.A.G.C.L, este de părere că forma contractului nu reflectă realitatea și posibilitățile regiei de a crește producția energiei termice.

“Motivul pentru care nu vreau să mai fac parte din viitorul Consiliu de Administrație al R.A.G.C.L Pașcani este forma contractului anexă la hotărârea Consiliului Local de prelungire a mandatelor, care este un copy-paste al contractului vechi și nu este conform cu realitatea. Un exemplu ar fi creșterea producției energiei termice, în situația în care acest serviciu este într-o contracție puternică și se îndreaptă către închidere. Un alt motiv este situația creată prin întreruperea gazului metan și refuzul administrației locale și Primăriei de a colabora și a găsi o soluție pentru reluarea furnizării agentului termic”, ne-a declarat telefonic Sorin Năcuță.

 Directorul tehnic se retrage de tot din Consiliul de Administrație și din cauza faptului că primarul a indicat drept vinovați membrii acestui for, în condițiile în care situația de astăzi a fost anticipată la începutul anului.

”Mai mult, în ultima săptămână au fost niște declarații ale domnului primar care găsește singurii vinovați membrii Consiliului de Administrație. Eu am o altă opinie. Am sesizat posibilitatea blocajului la începutul anului 2018 atunci când administrația locală a refuzat sau s-a bâlbâit la aprobarea prețului fundamentat de R.A.G.C.L. Am spus atunci că dacă prețul nu va fi aprobat așa cum l-am fundamentat, nu vor fi surse de achitarea contravalorii gazului pentru energia electrică, ceea ce s-a și întâmplat de fapt”, mai spune Năcuță.

 

Și directorul general Gelu Nedelcu nu pare convins să semneze contractul de administrator provizoriu al R.A.G.C.L. Conform unor surse informate, ședința de constituire a Consiliului de Administrație provizoriu va avea loc luni, iar Nedelcu s-ar fi plâns și el de forma contractului propus de Primărie. Contactat telefonic, a explicat că nu a luat încă o decizie.

 În altă ordine de idei, Ministerul de Finanțe a anunțat R.A.G.C.L că nu îl mai nominalizează pe Dumitru Isticioaia pe postul de administrator rezervat prin lege ministerului, și că în următoarele zile va transmite numele persoanei care va ocupa această poziție.

 În aceste zile R.A.G.C.L se confruntă cu o criză majoră de lichidități, din acest motiv furnizorul de gaz metan a oprit acest serviciu, fapt ce a dus la sistarea agentului termic către 2.500 de familii.

Related posts

Corupție în Primăria municipiului Pașcani: Primarul Dumitru Pantazi calcă legea în picioare pentru a-și pune în Consiliile de Administrație, oamenii pe care-i dorește!

Răzvan Grecu

Alegerile parlamentare se vor desfășura pe 11 decembrie

Redacția

Viceprimarul Rățoi intră în concediu de odihnă

Marius Parteni
Încarcă...