RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Slujba de sfintire a Palatului de la Ruginoasa, oficiata de IPS Teofan

Inaltpreasfintitul (IPS) Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei va participa, pe 23 ianuarie 2014, la o slujba de sfintire a Palatului de la Ruginoasa.

Actiunea face parte din sirul evenimentelor organizate de Complexul Muzeal National Moldova (CMNM), cu prilejul sarbatoririi a 155 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca. Astfel, programul conceput de reprezentantii institutiei de cultura, dupa sfintire, cuprinde si vernisajul expozitiei “Secularizarea averilor manastiresti – 1863. Motivatii si consecinte”, organizata de Patriarhia Romana, Mitropolia Moldovei si Bucovinei, Ministerul Culturii, Complexul Muzeal Moldova, respectiv Muzeul de Istorie a Moldovei alaturi de Directia Judeteana pentru Cultura Iasi. De reamintit ca, la inceputul anului trecut, Palatul si-a redeschis portile pentru marele public, ca urmare a finalizarii lucrarilor de reamenajare muzeala. În perioada 2006-2010, edificiul, care a fost principala resedinta din Moldova a Principelui Unirii, a facut obiectul unui amplu program de restaurare în cadrul Proiectului Guvernamental “Reabilitarea Monumentelor Istorice din România – F/P 1.562 – 2006” cu finantare de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Aceasta etapa a fost urmata de faza de reamenajare a expozitiei de baza la standardele europene contemporane, cu scopul de a imersa vizitatorul contemporan în atmosfera aristocratiei veacului al XIX-lea. 

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Caniculă și ploi puține. Prognoza pe august

Redacția

Numărul de infectări din ultimele 24 de ore scade sub 1.000. Au fost făcute doar 6.607 teste. Numărul pacienților la ATI rămâne ridicat

Redacția

Elevii revin la cursuri, de luni, după vacanța de primăvară

Redacția
Încarcă...