NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Slujba de sfintire a Palatului de la Ruginoasa, oficiata de IPS Teofan

Inaltpreasfintitul (IPS) Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei va participa, pe 23 ianuarie 2014, la o slujba de sfintire a Palatului de la Ruginoasa.

Actiunea face parte din sirul evenimentelor organizate de Complexul Muzeal National Moldova (CMNM), cu prilejul sarbatoririi a 155 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca. Astfel, programul conceput de reprezentantii institutiei de cultura, dupa sfintire, cuprinde si vernisajul expozitiei „Secularizarea averilor manastiresti – 1863. Motivatii si consecinte”, organizata de Patriarhia Romana, Mitropolia Moldovei si Bucovinei, Ministerul Culturii, Complexul Muzeal Moldova, respectiv Muzeul de Istorie a Moldovei alaturi de Directia Judeteana pentru Cultura Iasi. De reamintit ca, la inceputul anului trecut, Palatul si-a redeschis portile pentru marele public, ca urmare a finalizarii lucrarilor de reamenajare muzeala. În perioada 2006-2010, edificiul, care a fost principala resedinta din Moldova a Principelui Unirii, a facut obiectul unui amplu program de restaurare în cadrul Proiectului Guvernamental „Reabilitarea Monumentelor Istorice din România – F/P 1.562 – 2006” cu finantare de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Aceasta etapa a fost urmata de faza de reamenajare a expozitiei de baza la standardele europene contemporane, cu scopul de a imersa vizitatorul contemporan în atmosfera aristocratiei veacului al XIX-lea. 

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Schimbarea la Față a Domnului (dezlegare la pește)

Redacția

Primarul Dumitru Pantazi despre problema locurilor de veci: „Vom preda vechiul cimitir către noua societate a Consiliului Local”

Răzvan Grecu

„Sărbătoare a amintirii“ în parohia Soci

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site