RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Slujbă de pomenire, depuneri de coroane şi un program artistic la Monumentul Eroilor din Ruginoasa

Sărbătoarea Înălţării Domnului a fost marcată şi la Ruginoasa, cu momente de însemnătate religioasă, culturală şi artistică.  În curtea Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel a avut loc un eveniment închinat acestei sărbători, dar şi eroilor neamului românesc.

 

 

  

Chiar în faţa monumentului eroilor, la mică distanţă de lăcaşul de cult, un sobor de preoţi, în frunte cu părintele paroh Novac, au ţinut o slujbă şi o cuvântare pentru cei care s-au jertfit pentru libertatea şi binele poporului român.

La manifestare au participat copiii de la şcoala din localitate, dar şi o parte dintre credincioşii care erau de dimineaţă la biserică, pentru slujba de Înălţare. Nu au lipsit nici oficialităţile.

Ziua Eroilor a fost stabilită prima dată în Tratatul de la Versailles, după primul Război Mondial. Profesoara de Istorie a Şcolii din Ruginoasa le-a citit celor prezenţi gândurile elevilor din generaţiile trecute, cu privire la simbolistica acestei zile.

 Şi învăţătorul satului a fost prezent la slujbă, ocazie cu care a rostit câteva gânduri emoţionante şi a recitat o poezie compoziţie proprie despre cum îşi aminţeste perioada din vremea războiului.

La monumentul eroilor din Ruginoasa, elevii au fost cei care au depus coroane şi bucheţele de flori.

Artista localităţii, Petruţa Sacară, cea care ne reprezintă zona şi judeţul la concursuri de muzică din toată ţară, a oferit un moment deosebit, printr-un cântec cântat din inimă, aşa cum ne-a obişnuit. 

 

Related posts

Tinerii care iau ajutor social și nu au studii pentru a ocupa un loc de muncă ar putea participa la programe de tip „A doua șansă”!

Redacția

ISU Iași: Siguranța copiilor, obligația adulților!

Redacția

Un Volkswagen mistuit de flăcări la Ruginoasa. Cum a pornit incendiul

Redacția
Încarcă...