RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Biserica mică de la Mănăstirea Sfântul Mucenic Mina va fi sfințită la finalul acestei luni (VIDEO)

Sărbătoare mare pentru creștini la finalul acestei luni. Ortodocșii sunt așteptați la sfințirea Bisericii mici cu hramul Sf Mare Mucenic Mina şi Maica Domnului “Umilenie” care va avea loc pe 31 iulie la Mănăstirea Sfântul Mina din localitate Roşiori, județul Suceava.

 

  

 

Slujba de sfinţire va fi săvârşită în ziua de duminică de un sobor de arhierei, preoţi şi diaconi, avându-l în frunte pe I.P.S Arhiepiscop şi Mitropolit Vlasie Mogârzan, prilej prin care se va sărbători sfinţirea şi finalizarea unui lung parcurs de muncă şi rugăciune.

În complexul mănăstiresc de pe Dealul Bisericii sunt hramurile: Sf Mare Mucenic Mina, Sf Arhangheli Mihail şi Gavril, Sf Ierarh Vlasie, Sf Apostol Varnava, Icoana Maicii Domnului “Umilenie” şi Duminica a cincea după Sf Paşti – Duminica Samarinencei.

Cu deosebită bucurie vă invităm să luaţi parte, duminică 31 iulie la slujba de sfinţire a Bisericii cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Mina şi Maica Domnului “Umilenie” din cadrul Mănăstirii Sfântul Mina. Dumnezeu să ne ajute să ne întâlnim cu seninătate şi dragoste la sfinţirea Bisericii care, după atâţia ani de rugăciune şi post, după ce s-a aşezat piatră peste piatră, a fost pictată, şi acum poate fi dată în folosinţă spre împlinirea celor cereşti. Cu vrerea lui Dumnezeu şi a Maicii Domnului, vă aşteptăm pe toţi, pe data de 31 iulie la sfinţirea casei Domnului nostru Iisus Hristos”, ne-a declarat ieromonahul Vlasie.

Menționăm faptul că lucrările la acest lăcaș de cult au început în anul 2007. Drumul până la mănăstire este asfaltat, iar accesul se face pe un drum lăturalnic ce se găseşte pe şoseaua E85 între Fălticeni şi Roman, mai exact la 17 km de Fălticeni. 

Complexul mănăstiresc este aşezat într-o oază, pe un deal înalt, de unde se pot vedea apele Moldovei care şerpuiesc pe o câmpie largă ce se împleteşte în zare cu pădurile bogate de la poalele munţilor Carpaţi.

 

 {youtube}BIRBgcqoS2c&feature=youtu.be{/youtube}

 

Related posts

Contestația depusă de Mihaela Spiridon, care a candidat pentru postul de director la Casa de Cultură, a fost respinsă. Plângerea penală, următorul pas

Teona Gherasim

Concurs ,,Scrisoare de Dragoste a Lui Dumnezeu către oameni ” organizat de ATOR Târgu Frumos

Redacția

Marţişor 1 martie. Tradiţii de Mărţişor. Ce trebuie să faci pe 1 martie ca să ai noroc tot anul

Redacția
Încarcă...