NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Sfinți cu mască sau doctori sfinți? Afișele care au apărut în Iași și stârnesc rumoare

În ultimele zile, în București și Iași, pe panourile publicitare stradale, au apărut mai multe imagini așa-zise ”icoane cu medici”, în care sunt schițați medici cu stetoscop și mască medicală, cu două sau patru mâini, copiate după modelul icoanelor ortodoxe Pantocrator.

Patriarhia Română consideră că ”este vorba despre o ridicolă campanie de promovare a unei viziuni distopice” și care profită de situația epidemică fără precedent în care se află România, dar și întregul mapamond. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a precizat, pentru STIRIPESURSE.RO că este ”o încercare penibilă situată sub semnul gros al prostului gust hrănit bulimic de incultură și de o ideologie hidoasă care nu știe decât să caricaturizeze creștinismul” și care are ca rezultat acela de a aduce o ofensă ”categoriei profesionale atât de onorabile a medicilor”.

”Cred că este vorba despre o ridicolă campanie de promovare a unei viziuni distopice asupra situației provocate de pandemie. O încercare penibilă situată sub semnul gros al prostului gust hrănit bulimic de incultură și de o ideologie hidoasă care nu știe decât să caricaturizeze creștinismul. Cum altfel să explici deificarea iconică a unor personaje care trimit la imaginea medicului sublimat grotesc într-un „sfânt” cu aer hristic? Nu este vorba, deci, doar despre un demers blasfemiator (care ar trebui în mod deschis asumat și revendicat, inclusiv în registrul finanțării și aprobării), ci și de o ofensă adusă categoriei profesionale atât de onorabile a medicilor, care, ca noi toți, nu se cred cu certitudine sfinți sau mântuitori improvizați și nu pretind un obscen cult public.”, ne-a declarat Vasile Bănescu, potrivit napocanews.ro

Panourile aparțin primăriilor, dar afișele sunt plătite de firme.

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Poate veni UBER sau nu la Iaşi? Ce spune legea, ce spun taximetriștii

Redacția

Domeniul HoReCa pus la zid de Covid-19

Redacția

Un bolnav de COVID internat la Terapie Intensivă s-a sinucis la Spitalul de Neurochirurgie

Redacția
Încarcă...