NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Sesizare la DIICOT pe marginea raportului Poliției Locale. DNA și Parchetul Pașcani nu prezintă credibilitate! PSD partaș cu PNL

Subiectul legat de raportul Poliției Locale va ajunge pe masa procurorilor DIICOT. Cel puțin asta a susținut consilierul Sorin Olariu (PMP) într-o conferință de presă organizată astăzi la sediul Primăriei Pașcani.

Alesul local, a revenit în fața jurnaliștilor, cu alte precizări nemulțumit de modul cum au decurs discuțiile. El suspectează o înțelegere a celor din PSD cu PNL, ca acest raport să fie întârziat.

„Asta e, posibil să deranjez foarte mulți funcționari publici și alte persoane, dar voi depune o sesizare la DIICOT. La DNA am mai depus dar nimic, la Parchetul Pașcani nu cred că are rost. Am văzut cum s-a pus problema, ce discuții au fost. Eu suspectez, am niște informații neoficiale, că ar fi și de la PSD niște consilieri cu probleme”, a declarat Sorin Olariu, consilier local PMP.

Cât privește raportul Olariu este de părere primarul ar trebui să emită dispoziții de evacuare sau eliberare a terenurilor, acolo unde este cazul, asta deși secretatul Irina Jitaru a explicat că acest aspect nu poate fi făcut, întrucât nu există o sentință.

În baza a ce să facem aceste demersuri. Situația este neclară, sancțiunile dictate nu sunt încadrate corect. Și noi ne dorim să rezolvăm aceste situații, dar cum să o facem. Cel mai bine lăsăm instanța de judecată să decidă”, a spus Irina Jitaru.

La nivelul Primăriei Pașcani au fost depus sute de cereri privind concesiunea sau închirierea unor terenuri în ultimii 12 ani de zile, care nu au fost soluționate. Ba mai mult, conform celor precizate în ședința reunită a comisiilor juridic și economic din această săptămână, o parte din agenții economici au fost îndemnați de cei din Primărie la acea vreme să demareze lucrările.

Pe fondul discuțiilor, Olariu a mai spus că se impune o verificare a tuturor construcțiilor de pe domeniul public.   

Advertisements
Loading...

Related posts

Săpături arheologice în zona Palatului „Cantacuzino”. Specialiștii caută galeriile, care pot apărea!

Marius Parteni

DNA susține că Apa Nova a mărit substanțial tarifele la apă și canal prin șpagă/ Cum a crescut cifra de afaceri a Apei Nova cu circa 173 de milioane de lei într-un singur an

Redacția

Proiectul care egalizează vârsta de pensionare pentru femei şi bărbaţi, avizat de Guvern

Redacția
Încarcă...