NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Senatorul Toma propune o lege ce protejează bugetele publice ale localităților tranzitate de drumuri naționale

Situația drumurilor naționale care tranzitează municipiile sunt o povară financiară foarte grea pentru bugetele locale, este de părere senatorul PSD Vasile Toma. În opinia parlamentarului de Iași, aceste drumuri sunt utilizate intens pentru tranzit în situația orașelor și a municipiilor, care nu au șosele de centură sau le au nefinalizate integral.

Senatorul Toma susține ideea ca acestea trebuie să rămână în administrarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.”Până la realizarea in întregime a centurilor de ocolire, administrarea Drumurilor Naționale trebuie să fie în totalitate în sarcina CNAIR. Acest lucru îl putem face printr-o lege adoptată rapid”, afirmă într-un comunicat de presă senatorul Vasile Toma.

Urmare a întâlnirii ce a avut loc marți, 26 mai 2020, la Ministerul Transporturilor, cu primarii marilor orașe din Moldova, pe tema infrastructurii din zona noastră, senatorul Toma mai arată:

Cred ca domnul ministru le-a comunicat de ce a tăiat semnificativ bugetul DRDP IASI odata cu asumarea, in Decembrie 2019, a Bugetului pentru 2020.

  

Si cred ca a explicat frumos ca va analiza, va face, va….

Dar cu ce? Cu vorbe si mângâieri pe umăr, ca bani nu vrea sa aloce.

Aceasta intalnire trebuia convocată inainte de întocmirea bugetului care a readus finanțarea infrastructurii din nord-est la cote care sa re-adâncească decalajul de dezvoltare.

Voi iniția un proiect legislativ prin care sa readucem in sarcina CNAIR administrarea  tuturor drumurilor nationale transferate la municipiile care nu au șosele ocolitoare, pana la finalizarea acestor rute alternative de tranzit.

Guvernul isi poate arata eventualele bune intentii preluând initiativa mea printr-o ordonanta de urgenta care sa intre in vigoare extrem de rapid.

Advertisements

Related posts

Mobilitate în Olanda a profesorilor de la Miron Costin, în cadrul proiectului Erasmus + KA 1 – Stop Bullying. Make a difference

Redacția

Liceul ”Miron Costin” a fost selectat să participe laConcursul European de traduceri, Juvenes Translatores

Redacția

Senatorul Toma cere Guvernului României să ia măsuri pentru a salva agricultura!

Redacția
Încarcă...