NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Șeful ANAF anunță că fiscul e cu ochii pe influenceri: Monitorizăm și vânzările online

ce-controleaza-anaf-in-perioada-urmatoare-si-cum-se-desfasoara-actiunile-seful-fiscului:-nu-vreau-ca-inspectia-fiscala-sa-mai-mearga-acolo-unde-nu-este-cazul.-cum-sa-te-duci-la-cineva-in-control-si-sa-nu-gasesti-nimic?

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat că fiscul va monitoriza atent veniturile obținute de influenceri sau cei care practică vânzările în mediul online.

Șeful ANAF a mai spus și că fiscul monitorizează toate formele de comerț online și toți influencerii. „Pot să câștige oricât de mulți bani doresc, noi suntem cu ochii pe ei, pe comerțul electronic și pe influenceri. Important e să nu uite să plătească impozitele”, a mai spus Heiuș.

Șefl ANAF a laudat sistemul de compensare a prețului la carburanți. Heiuș spune că ANAF a primit deja primele cereri de rambursare a fondurilor din partea companiilor care au intrat în program.

„Sistemul de compensare a prețului la carburanți funcționează. Deja s-au depus primele cereri de rambursare. El funcționează. Prețul la carburnați a scăzut puțin, economia calculată la un plin e de circa 40 de lei. Noi ca stat ne facem datoria față de agenții economici care au intrat în acest sistem”, anunță Heiuș.

Advertisements
  

Zeci de influenceri controlați de ANAF

Lucian Heiuș, a menționat că sunt în curs controale la influenceri și că va ieși public pentru a anunța rezultatele controalelor.

„Noi am verificat în ultimele 12 luni 87 de persoane fizice, care au obținut venituri din acest gen de activități. În cazul a 56 de persoane fizice s-a stabilit că nu au declarat integral sau chiar deloc, le-am calculat impozitul, iar impozitele stabilite sunt în valoare de 6,1 milioane de lei, aproape 1 milion de euro.”, a declarat șeful ANAF, Lucian Heiuș, potrivit Kanal D.

Advertisements

”Ce ar putea face statul cu acești bani? Se pot face multe lucruri, putem să băgăm apă și canal pe două străzi, poate să asfaltăm străzile într-un sat mai mic”, a masi spus Heiuș.

B1TV

Advertisements
Advertisements

Related posts

Greu de crezut: un singur ofertant la o licitație de 93 de milioane la ApaVital

Redacția

Noi monede introduse în circulație de BNR, dedicate domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Redacția

Probleme pentru românii care vor să lucreze sezonier în străinătate. Nu au bani nici pentru testele Covid, nici pentru carantină

Redacția
Încarcă...