RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Șefii Primăriei s-au spălat pe mâini! Dau bani Spitalului Municipal, în plină criză a materialelor sanitare!

Panicați de situația din țară cu privire la evoluția pandemiei de coronavirus, administrația locală caută să combată lipsa de acțiune cu măsuri care ar putea să fie inutile. Spitalul Municipal a început să beneficieze, pe hârtie, de alocări din bugetul public, pentru dotarea și siguranța personalului medical.

Toate aceste măsuri vin la câteva zile distanță de când primarul Dumitru Pantazi spunea că totul este sub control.

”Până în acest moment nu mi-au semnalat nicio problemă vis-a-vis de fonduri, de bani. Astăzi le-am dat 150.000 de lei din cei 200.000 de lei pentru utilități. Spitalele sunt monitorizate de Direcția de Sănătate Publică și acționează sub comandă DSP. Zilnic port discuții cu managerul spitalului și nu am fost informat că sunt probleme financiare acolo”, a spus primarul Dumitru Pantazi, în data de 24 martie 2020.

La o zi distanță, conducerea Spitalului Municipal îi solicita un ajutor financiar în valoare de 200.000 lei. Abia astăzi, edilul municipiului a propus rectificarea bugetului cu această sumă, pentru achiziția de teste pentru personalul angajat și materiale de protecție.   

  

Liderul opoziției a încercat să afle de la primarul Dumitru Pantazi de ce atât de greu se mișcă lucrurile, în condițiile în care și unitatea medicală din Pașcani are mari nevoi.“De ce atât de târziu, domnule primar? Pe data de 24 martie ați susținut că vorbiți zilnic cu domnul manager de la Spitalul Municipal și că nu sunt probleme. Pe 25 martie v-au trimis un document, în care solicitau un ajutor. De ce nu ne-am întâlnit a doua zi, pe 26 martie să le dăm bani, pentru a fi demarate procedurile de achiziție. Orice zi este importantă”, a spus Marius Pintilie (PNL).

Pe lângă cei 200.000 lei, din bugetul public au mai fost disponibilizați 206.000 lei pentru achiziția a trei aparate de ventilație mecanică. Consilierul Sorin Olariu (PMP) i-a mulțumit edilului local, dar în conferința de presă după ședință a spus un lucru tragic:“Din păcate s-ar putea să nu avem de unde să achiziționăm aceste aparate acum, ținând cont de situație și să rămânem cu banii. Cât privește modul de acțiune în aceste zile, cred că e bine măcar acum, decât deloc”, a spus Sorin Olariu, consilier PMP.

Astăzi, în municipiul Pașcani s-a înregistrat un deces din rândul celor care au fost contaminați cu coronavirus. În România sunt 2.245 de cazuri de persoane infectate.

Related posts

De pe 15 martie se deschide al doilea flux de vaccinare la Pașcani

Iulia Huțanu

Alertă la cel mai mare spital din Moldova: 16 medici şi asistente de la Iaşi, în izolare

Redacția

Kinetoterapie gratuită pentru pacienții din mediul rural cu atrofie musculară spinală

Redacția
Încarcă...