NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Jitaru acuzată că încalcă legea când face ordinea de zi a ședințelor de Consiliu Local

Secretarul general al Pașcaniului încalcă legea, susține consilierul Claudiu Boadoașcă. Acuzația a fost făcută în plenul ședinței de Consiliu Local de astăzi, după ce pe ordinea de zi nu s-a aflat spre dezbatere, proiectul de hotărâre inițiat de liberali pentru acordarea de ajutoare financiare în vederea salubrizării subsolurilor de bloc.

„Știți că avem un proiect de hotărâre, depus pe data de 22 ianuarie și are toate avizele, dar nu a ajuns pe masa Consiliului Local. De ce nu respectați legea care spune că proiectul de hotărâre trebuie să ajungă în maxim 30 de zile în plenul Consiliului Local?”, a întrebat Claudiu Bodoașcă.  

Irina Jitaru a răspuns că pe ordinea de zi ajung doar proiectele de hotărâre ce au documentația completă.

„Pe ordinea de zi nu pot intra decât proiectele de hotărâre care au toate avizele. La toate proiectele la care au avut avize, au intrat ” , a fost răspunsul secretarului general al municipalității.

În replică, Claudiu Bodoașcă i-a atras atenția Irinei Jitaru că proiectul privind salubrizarea subsolurilor de bloc avea avizul Compartimentului de Specialitatea și deci putea fi pus pe ordinea de zi. Mai mult, consilierul a întrebat-o pe Jitaru să spună care sunt funcționarii care nu-și fac treaba în Primărie și întârzie documentațiile aferente proiectelor de hotărâre.

„Proiectul din 22 ianuarie avea avizul Compartimentului de Specialitate al primarului. Ne-a fost transmis prin e-mail, deci putea fi pe ordinea de zi. Având în vedere că de multe ori ați spus că din cauză că nu aveți rapoarte de la funcționarii publici, nu puneți proiectele de hotărâre pe ordinea de zi, vă rog să ne spuneți cine sunt acești funcționari și ce măsuri ați luat împotriva lor, dacă nu-și fac treaba și nu fac rapoartele așa cum ați spus?”, a atras atenția Bodoașcă.

Jitaru a răspuns că ea nu a zis că funcționarii nu-și fac treaba, ci că pune proiectele pe ordinea de zi dacă au referatul de aprobare și raportul.

„Eu nu am zis că nu-și fac treaba. Am zis că eu pun pe ordinea de zi proiectele care au referatul de aprobare și raportul”, s-a justificat Jitaru.

Menționăm că discuțiile despre acest proiect sunt extrem de importante, având în vedere că municipalitatea are obligația de a dezinfecta toate spațiile comune din blocurile de locuințe, adică și subsolurile.

loading...
Advertisements

Related posts

Locomotiva de patrimoniu va fi expusă de stația CFR Pașcani

Redacția

Primăria convoacă ApaVital la o întâlnire pe tema apei nefacturate. Cetățenii au obținut aprobare să participe

Marius Parteni

Ruta Ocolitoare a Pașcaniului – un proiect abandonat, discutat în fals în spațiul public!

Marius Parteni
Încarcă...