NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ședință de CL pentru eșalonarea datoriei către ANAF, ce poate bloca unele proiecte europene!

Consiliul Local al Municipiul Pașcani este convocat în ședință extraordinară în data de 15 iunie 2021, ora 14.00. Sunt trei proiecte supuse dezbaterii aleșilor locali.

Cel mai important este cel prin care Primăria Pașcani dorește să eșaloneze o datorie de peste 600.000 de lei către Agenția Națională de Administrare Fiscală. Municipalității i se impută această sumă ca urmare a răspunderii solidare, într-un litigiu ce avea ca parte implicată Regia Autonomă de Gospodărie Comunală și Locativă.

Administrația locală dorește să eșaloneze acest debit, întrucât nu poate accesa fonduri europene dacă are datorii la bugetul de stat.

„Lumea trebuie să înțeleagă că ne preocupă subiectul acesta. Avem un litigiu cu ANAF-ul și există o problemă pentru că avem un certificat fiscal pătat, în sensul că figurăm cu datorii către ANAF. Acest certificat fiscal cu datorii ne încurcă foarte mult pe noi, pentru că am obținut un punctaj bun pentru proiectul de construire a unei grădinițe în centru, lângă Procuratură, dar nu putem depune cererea de finanțare pentru că avem acest certificat fiscal cu datorii la ANAF. Așa că pe fond, procesul se rejudecă. Însă mai sunt două procese care țin de acest dosar: punerea în executare a debitelor și am deschis un proces separat pentru anularea actului administrativ, adică radierea datoriilor din certificatul fiscal. Am avut un prim termen pe 14 mai, la Tribunalul Iași. Completul de judecată a amânat cauza pentru data de 26 mai. Findcă am considerat că este foarte important, m-am prezentat la Tribunalul Iași în calitate de reprezentant al UATM Pașcani. Am luat și un avocat cu mine, pentru a putea expune cât mai bine punctul de vedere în fața judecătorilor. Am prezentat situația cu care ne confruntăm și am cerut suspendarea actului administrativ până când se judecă fondul”, a explicat primarul Marius Pintilie.

  

Celelalte două proiecte vizează o investiție a celor de la Serviciul Hidrotehnic Pașcani și declararea de utilitate publică de interes local a lucrărilor de construire, extindere și reabilitare a obiectivului de investiții „Gospodărie de apă Gâștești”.

Iată proiectele :   

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea eşalonării la plata a obligaţiilor fiscale stabilite de către AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ -Directia Regionala a Finanţelor Publice Iaşi prin Decizia de angajare a răspunderii solidare cu nr. 41/03.04.2019 – inițiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Pașcani nr. 89 din data de 31.05.2021 privind punerea la dispozitia proiectului „Watman II – Sistem informațional pentru managementul integrat al apelor–etapa II” a terenului pentru construcţia noilor investitii aferente acestuia – inițiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind declararea de utilitate publică de interes local a lucrărilor de construcție/extindere/reabilitare a obiectivului de investiții „Gospodărie de apă Gîștești” din cadrul proiectului P.O.I.M. implementat pe administrativul municipiului Pașcani și aprobarea solicitării de scoatere din circuitul agricol a terenului în suprafață de 3250 mp, proprietate publică a municipiului Pașcani, identificat în T1, P 7/1, nr. cadastral 68819, municipiul Pașcani (suburbia Gâștești), jud. Iași – inițiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

Advertisements

Related posts

Furnizarea apei, întreruptă pe străzile Horia, Cloșca și Crișan din Pașcani

Redacția

Războiul debranșărilor la Pașcani continuă. Noi blocuri sistate de la apă, de operatorul județean

Marius Parteni

Cum va fi vremea în Moldova de Sărbători, până pe 5 ianuarie

Redacția
Încarcă...