NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria așteaptă ca CLP Ecoserv SRL să revină asupra tarifelor aprobate de fosta administrație pentru dezinsecție, dezinfecție și deratizare!

Acțiunile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare de pe raza Municipiului Pașcani vor avea loc după mijlocul lunii iulie a acestui an. Discuțiile dintre reprezentanții Primăriei Pașcani și cei ai societății CLP Ecoserv SRL, gravitează astăzi în jurul cuantumului sumei ce poate fi alocată și suprafața reală unde acționează operatorul.

CLP Ecoserv SRL are delegat de către Consiliul Local această activitate, dar dacă ar fi aplicate tarifele stabilite pentru acest serviciu, suma ar depăși bugetul Municipiului pentru doi ani de zile. Peste 170 milioane lei ar trebui să plătească Primăria Pașcani, deși anul trecut serviciile acestea au constat în jur de 200.000 de lei. Suma astronomică vine ca urmare a votului dat pe marginea proiectului de anul trecut, de consilierii PSD și PMP.

Viceprimarul Cristian Rățoi a susținut astăzi că a transmis conducerii CLP Ecoserv SRL să refacă calculele și să se încadreze cu aceste acțiuni, la fel ca anul trecut, în limita sumei de 200.000 de lei.

„Din documentele pe care le am puse la dispoziție pentru a face conform legislației în vigoare și conform caietului de sarcini, pe care îl are, dezinsecție, deratizare și dezinfecție, ar trebui ca noi Primăria Pașcani să-i direcționăm din start tot bugetul nostru la CLP Ecoserv SRL și toată treaba să meargă pentru el foarte bine, iar noi, eventual să ne luăm concediu fără plată ca să plecăm acasă. Nu este posibil ca la cel mai mic preț pe care el l-a pus, dezinsecția să ajungă 31.643.400 de lei, iar deratizarea, tot la cel mai mic preț, să ajungă 2.000.112 lei. Deci un total de 33 de milioane. Cum de altfel nu este posibil ca la noi să avem 587 de hectare, iar la Iași, la 6.000 de hectare prețul să fie de 1.000.184 de lei. Știți cât ar fi, după calculele și nota de calcul a domnului Ursu, pentru aceste 587 de hectare dezinsecția? 171.927.392 de lei. Deci de aproape două ori bugetul Pașcaniului, da?”, a explicat Cristian Rățoi, viceprimarul Municipiului Pașcani, la finalul conferinței de presă de săptămâna trecută.

  

Edilul local mai precizează că reprezentanții societății nu pot susține că realizează aceste activități pe toată suprafața municipiului Pașcani, în condițiile în care, anul trecut au acoperit 9 hectare de pe raza administrativă.

„Anul trecut vă spun eu cum s-a făcut. Domnul Ursu a făcut 9 hectare. Deci a dat cu substanțe, zice dumnealui, 9 hectare, asta însemnând: scările mari, scările mici, parc de joacă, platforme gospodărești, precolectare și gunoi menajer, și pe aceste 9 hectare a încasat 181.695 de lei. Atenție, activitatea, în mod normal, se desfășoară de la 1 aprilie la 1 octombrie, pe 6 luni de zile. Ori el, anul trecut doar de 3 ori a trecut și la revedere”, a precizat Rățoi, săptămâna trecută. 

Conform procesului verbal al ședinței de Consiliu Local de anul trecut, tarifele serviciului de dezinsecție, dezinfecție și deratizare au fost aprobate de consilierii PSD și de Sorin Olariu de la PMP, liberalii votând împotrivă.

În anul 2020 aceste acțiuni au început după mijlocul lunii august. CLP Ecoserv SRL nu a emis nici un comunicat de presă până astăzi, după declarațiile în spațiul public a actualei conduceri a Primăriei Pașcani.

Advertisements

Related posts

Statul vrea să se împrumute direct de la români

Redacția

Proiect legislativ: Toate darile sociale vor fi puse in spatele angajatului!

Redacția

Cetățenii care și-au ridicat gospodării pe terenuri de la CAP pot solicita Primăriei Pașcani eliberarea titlurilor de proprietate

Marius Parteni
Încarcă...