NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Mihai Paşca vrea ridicarea MCV în 2022 şi „reafirmă” angajamentul de a desfiinţa Secţia specială

Paşca a transmis dorinţa de ridicare a MCV unei delegaţii de experţi ai Comisiei Europene în cadrul unei noi misiuni de evaluare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) şi a Mecanismului Statul de Drept (Rule of Law), potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

„Obiectivul prioritar al Ministerului Justiţei rămâne ridicarea MCV pentru România şi ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai curând, chiar în cursul anului viitor”, a spus Paşca.

Potrivit sursei citate, referitor la desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie(SIIJ), secretarul de stat Paşca a reafirmat angajamentul în acest sens, arătând că obiectivul figurează programul de guvernare al guvernului Ciucă, dar că va fi realizat doar în condiţiile unui dialog cu corpul magistraţilor.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri, în cadrul audierilor din Parlament: „Magistratura în ansamblu este oarecum în discordie privind unele aspecte. Desfiinţarea SIIJ este un exemplu. Avem restanţe în MCV în Justiţie.”

  

În ceea ce priveşte adoptarea legilor Justiţiei, reprezentanţii Ministerului Justiţiei au arătat că s-a încheiat dezbaterea publică asupra acestora, noul ministru al Justiţiei urmând să stabilească şi să promoveze forma lor finală. De asemenea, proiectele legilor de punere în acord a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală cu deciziile Curţii Constituţionale au fost puse în dezbatere publică.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Clotilde Armand anunță un maraton al vaccinării în weekend la Romexpo

Redacția

Raketul care a demascat asasinatul la comandă ce a îngrozit România: „Am intrat toţi şase cu ciorapi pe faţă“

Redacția

Pașcaniul – o țintă nucleară pentru americani, în timpul Războiului Rece

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site