NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Miniştrii Guvernului Ciucă, audiaţi la foc automat. Ce gafe au făcut politicienii, ce aleşi s-au certat şi cum au apărut primele tensiuni în Coaliţie

Mai puţin de şase ore au durat audierile miniştrilor din Guvernul Ciucă, în condiţiile în care pentru fiecare membru al echipei au fost alocate între 35 şi 45 de minute pentru prezentarea principalelor obiective ale portofoliului de care se vor ocupa, dar şi pentru întrebări. Ca termen de comparaţie, Guvernele Orban 1 şi Orban 2 au avut miniştrii audiaţi timp de două zile, în timp ce alte Cabinete au avut demnitarii ţinuţi sub tirul întrebărilor de la 10 dimineaţă până la 8 şi jumătate seara.

Resemnarea Opoziţiei

Toţi miniştrii au primit aviz favorabil, lucru previzibil, în condiţiile în care PSD, PNL, UDMR şi aleşii Grupului minorităţilor au o majoritate parlamentară de aproximativ 70%. La majoritatea comisiilor, nici opoziţia, USR şi AUR, nu le-a pus mari probleme propunerilor de miniştri. De exemplu, Alexandru Rafila (viitor ministru al Sănătăţii) a avut parte doar de aprecieri la audieri, cu toate că la final USR şi AUR au dat un vot împotriva acestuia.

Singurele comisii unde atmosfera a fost tensionată au fost cea Juridică şi Transporturile, acolo unde au fost audiaţi Cătălin Predoiu, respectiv Sorin Grindeanu. Predoiu a fost criticat de Stelian Ion (fost ministru al Justiţiei) şi de Diana Şoşoacă (senatoare ex-AUR).

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Lucrări de așternere a covorului asfaltic executate în această dimineață pe DN 2

Redacția

Olanda: Ministrul de Externe a demisionat din funcție după ce parlamentarii au acuzat-o că gestionat prost evacuarea refugiaţilor din Afganistan

Redacția

Sondaj IRES: PSD şi AUR sunt în creştere faţă de ultimele alegeri, iar PNL ar obţine 27% din voturi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site