NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Secretarul a avizat: Agenții economici care ocupă teren fără acordul Consiliului Local pot intra în legalitate

Agenții economici care ocupă suprafețe de teren din domeniul public și care nu au primit nici un răspuns la cererile adresate Primăriei și Consiliului Local Pașcani de concesionare a lor, pot intra în legalitate.

Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea rapoartelor de evaluare a terenurilor situate în zona “A” și “B”, proprietate publică și privată a municipiului, a primit viză de lagalitate din partea lui Mircea Zuzan, asta după ce la finalul ședinței când a fost aprobat secretarul a spus că nu are viză. Întrebat astăzi care este adevărul funcționarul a spus:

 ”Consilierii au crezut că discutăm despre concesionarea terenurilor către cei care le ocupă fără forme legale. Proiectul cu privire la rapoartele de evaluare are viză de legalitate. Toți cei care au ocupat și utilizat domeniul public trebuie să achite prețul pentru metru pătrat stabilit prin rapoartele de evaluare, la sumă se vor adăuga accesorii și plata impozitului pe acest teren. Calculele se fac din anul 2010 până în prezent”.    

  

 Prin urmare, fiecare agent economic care ocupă o suprafață de teren în zona “A” a municipiului trebuie să achite la bugetul local, din 2010 până astăzi 5,3 euro pe metru pătrat anual. La această sumă se vor adăuga penalități și majorări de întârzirere. Situația este asemănătoare și pentru agenții economic care au ocupat teren în zona “B” a municipiului. Conform raportului de evaluare aceștia vor trebui să achite 4,3 euro pe metru pătrat anual pe suprafața ocupată.  După ce agenții economici vor trece prin aceste etape ei vor trebui să se adreseze din nou Primăriei cu o solicitare de concesiune a terenului pe care îl ocupă.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Sorin Olariu (PMP):„Îi cer public doamnei secretar să-și dea demisia, pentru că eu personal, în momentul de față, nu mai am nicio încredere în semnătura sa”

Răzvan Grecu

Păşcănenii reclamă: Trotuar plin cu apă după fiecare ploaie

Ema Roman

Dezastru lăsat în urmă de Pantazi! Firmă din București plătită cu 56.000 lei, pentru a sta degeaba!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site