RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Se schimbă legea. Ce trebuie să scrie în cazier dacă vrei să fii taximetrist

Cazierul taximetriştilor nu trebuie să conţină menţiuni care să arate că ei au săvârşit infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice, contra vieţii, sănătăţii şi integrităţii corpororale, privind traficul şi consumul de droguri, contra integrităţii sexuale, prevede o ordonanţă a Guvernului.Legea transportului în regim de taxi şi de închiriere va fi modificată printr-un proiect de ordonanţă aprobat, miercuri, în şedinţa Executivului. 

 ”Certificatul de cazier juridic al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist trebuie să conţină menţiuni din care să rezulte că nu a fost condamnat pentru infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice, infracţiuni privind traficul şi consumul de droguri, infracţiuni contra vieţii, sănătăţii şi integrităţii corporale, infracţiuni privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, infracţiuni contra patrimoniului”, a spus Dan Suciu. El a adăugat că în ultima perioadă s-au petrecut “elemente infracţionale” care au creat necesitatea introducerii acestor restrângeri.

  

De asemenea, actul normativ va crea temeiul legal pentru ca Ministerul Transporturilor să reglementeze prin norme aprobate prin ordin de ministru existenţa şi modul de dobândire a unui certificat de competenţă profesională pentru managerii de transport în regim de taxi şi în regim de închiriere.

 

Certificatul de competenţă profesională va avea o valabilitate de 10 ani, iar pentru a-l obţine trebuie îndeplinite o serie de condiţii, între care: absolvirea liceului, cu sau fără diplomă de bacalaureat, participarea la curs şi promovarea unui examen, conform normelor ce vor fi aprobate prin ordinul ministrului transporturilor.

sursa www.ziarudeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

R.A.G.C.L acordă facilităţi pentru paşcănenii care îşi plătesc datoriile

Teona Gherasim

Începând din ianuarie devine operațională facilitatea de până la 1500 lei/lună acordată salariaților cu copii. Care sunt condițiile

Redacția

Prima zi iarnă autentică din 2014. Drumarii au descins pe drumuri

Răzvan Grecu
Încarcă...