NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Se pun bazele Masterplanului anti-inundaţii. 74 de primării, printre care și cea din Pașcani, au transmis Prefecturii datele despre cursurile de apă aflate în administrare

În ultimele luni, zeci de primării din judeţul Iaşi au raportat Prefecturii Iaşi problemele pe care le pot întâmpina din cauza torenţilor de apă.

  

Mai multe localităţi sunt expuse inundaţiilor în orice clipă, iar autorităţile ridică din umăr, neavând la această dată banii necesari pentru apărarea împotriva furiei naturii. Luna aceasta, la nivelul Prefecturii Iaşi s-au strâns 26 de astfel de înştiinţări, venite de la primării precum Paşcani, Târgu Frumos, Cucuteni, Heleşteni sau Probota. În urmă cu două luni, prefectul Dan Cârlan a solicitat această situaţie, însă a fost nemulţumit de faptul că, la acea dată, numai 68 de primării au dat curs cererii.

De atunci şi până în prezent, doar încă patru primării au înaintat situaţia torenţilor de apă. Raportul conţine acele cursuri de apa care nu sunt în administrarea Administraţiei Naţionale a Apelor Române, ci în administrarea autorităţilor locale sau a proprietarilor privaţi, mai mici de şase kilometri şi cu potenţial de risc în cazul inundaţiilor. 

„De la 68 de primării care au raportat situaţia în luna iulie, acum s-au strâns 74 de raportări. Am înţeles că restul nu se regăsesc în criteriile solicitării, însă 24 de comune dintre cele care au raportat au probleme în caz de inundaţii. Această statistică va fi aprobată în următoarea întâlnire a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi poate constitui fundament pentru un masterplan al investiţiilor pe această speţă. Trebuie menţionat că torenţii de apă sunt administraţi de unităţile administrativ teritoriale, iar noi oferim doar asistenţă”, a declarat Felix Guzgă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Iaşi. 

Advertisements
Advertisements

sursa www.ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Nu s-a ocupat niciunul dintre cele trei posturi vacante de la Primărie

Oana Cordoneanu

Padocul a început să funcționeze. 73 de maidanezi au fost strânși de pe străzi, și doar 14 adoptați

Răzvan Grecu

S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Cât a primit Pașcaniul și Târgu Frumos!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site