NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Se ieftinește benzina

Mişcările violente de pe piaţă petrolului s-au resimţit până în România. Petrom a redus preţurile de două ori în această săptămâna. S-au extins preţurile sub 5 lei pe litru în mai multe judeţe. Chiar şi în Bucureşti, mai pe la periferie, s-a intrat sub acest prag. Benzina a ajuns chiar şi sub 4,7 lei prin Covasna.

 

Nu o să vedem aşa ceva în oraşele mari. Distribuitorii îşi fac preţurile în funcţie de costurile proprii dar şi în funcţie de puterea de cumpărare din zona.

Astăzi, am avut o mică revenire a cotaţiilor pe piaţă internaţională. A fost însă doar o corecţie din dolar. Care a mai slăbit puţin faţă de alte valute şi atunci ţiţeiul creşte.

Pe piaţa petrolului nu mai există acum reguli. Sistemul de cote al OPEC a fost anulat, fiecare pompează cât poate.

Şi alţi producători din afară OPEC fac la fel. Se va ajunge la un exces zilnic de producţie de 1,8 milioane de barili pe zi. Sunt cantităţi uriaşe, care nu au cum să fie consumate, mai ales că oricum avem la nivel mondial rezerve uriaşe. Se refac toate calculele şi nu este exclus să se ajungă la minime istorice. Evident, la preţuri ajustate cu inflaţia. Dacă acum ceva zile se vorbea îndrăzneţ de 20 de doalri pe baril, curajoșii pronunţă acum 10 dolari.

Citește articolul integral pe Digi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

DNA cere încuviinţarea urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea. Adjunctul procurorului general a semnat solicitarea

Redacția

Atunci când strănutam inima nu mai bate

Redacția

Planurile-cadru pentru gimnaziu: Mult accent pe ştiinţe, păstrarea a 5 ore de Română la clasa a V-a

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site