NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Sancţiuni pentru medicii şi asistentele care ies pe stradă în halate de spital.

Vor fi sancţiuni, în cazul angajaţilor de la spitalul „Sfântul Pantelimon” surprinşi pe stradă în echipamentul menit să-i protejeze pe bolnavi de microbii periculoşi. Conducerea i-a băgat în comisia de disciplină, după reportajul de aseară de la Telejurnal. În multe spitale din ţară sunt încălcate însă regulile. Chiar şi pacienţii şi vizitatorii le ignoră, de multe ori, fără să se gândească la riscul de infecţie.

  

 

„M-aţi filmat că am ieşit afară, nu? Păi, aşa! Dacă mă văd diseară…” – Şi şefii de la „Sf. Pantelimon” au văzut aceste imagini la Ştirile TVR. Sunt doi brancardieri, spune conducerea. Riscă de la avertisment până la desfacerea contractului de muncă. Până acum, spitalul nu a mai aplicat sancţiuni în astfel de cazuri, deloc rare.

În toată ţara, pot fi văzute cadre medicale pe stradă în echipamentul care ar trebui să-i protejeze de microbi pe bolnavii internaţi. Cei de la Maternitatea Odobescu din Timişoara fac mereu ture peste bulevard: pe o parte sunt saloanele şi sălile de operaţie, peste drum – laboratoarele şi cabinetele de investigaţii.

La Spitalul Judeţean Timişoara, şefii susţin că personalul respectă regulile.

O infecţie banală poate ucide un bolnav cronic sau cu imunitatea scăzută. De aceea, regulile sunt foarte stricte, la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. Totul e monitorizat video, iar accesul în secţii e pe cartelă.

Ministerul Sănătăţii vrea să înăsprească regulile pentru prevenirea infecţiilor intraspitaliceşti, prea puţin raportate la noi. Secţiile de Terapie Intensivă prinse pe picior greşit ar putea pierde finanţarea suplimentară.

 

Citește articolul integral pe StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Anunt pierdere certificate constatatoare SC ALL CONCRETE AG SRL

Redacția

Omul care a descoperit secretul nemuririi. Povestea contelui despre care se spunea că a trăit peste 300 de ani

Redacția

Salinoterapia, beneficiile tratamentului cu aerosoli salini. De ce boli putem scăpa dacă respirăm aerul din saline

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site